Search

Cultuurfeest bij Athena Ter Bruyninge

de werkgroep binnen de school die het cultuurfeest organiseerde (copyright foto Els Deleu)

Bij OV3 in Athena Ter Bruyninge in de Weggevoerdenlaan in Kortrijk was er op dinsdag 16 april een cultuurfeest voor alle jaren. De dag stond in teken van respect en verbinding.

“Hier op school hebben we jongeren van 16 verschillende nationaliteiten”, begint Lisa Duthoo, medewerker gelijke onderwijskansen. “Het initiatief voor een cultuurfeest kwam van de collega’s. Van uit mijn functie ondersteunde ik dat graag.” Dagelijks is Lisa bezig met taal, diversiteit, kansarmoede,…

De dag van het cultuurfeest stond in het teken van elkaar leren kennen, maar ook van respect en verbinding. “Het was de eerste editie. Vroeger deed de collega van de Islamitische godsdienst iets in het kader van het Suikerfeest, maar dat was enkel voor wie Islamitische godsdienst volgt.  We wilden dat wel uitbreiden.”

Wie dat wenste, kon in traditionele klederdracht naar school komen.

’s Middags mochten de leerlingen een traditionele maaltijd meebrengen. Er werden ook maaltijden bezorgd die door sponsoring op school kwamen. Zowel Belgische frietjes als echte Marokkaanse couscous, thee, zoete koekjes en nog meer gerechten uit verschillende landen konden door iedereen geproefd worden. Verschillende ouders stonden in voor het bereiden van maaltijden.

’s Namiddags waren er standjes rond haardracht, muziek, sport, schminken,…

Daarnaast was er voor elke klas een quizboekje over de verschillende culturen. “Het was de bedoeling dat de jongeren bijleren van elkaar en samenwerken. Het boekje werd per klasgroep ingevuld.

Er was ook nog een schiftingsvraag over hoeveel seconden Mr Matthias (één van de leerkrachten) erover zou doen om alle vlaggen van alle nationaliteiten te raden.

Met het oplossen van de quizvragen konden teambuildings, een pitamaaltijd, frietjes, ontbijt,… voor de hele klasgroep gewonnen worden. “We zijn onze sociaal-culturele partners dankbaar voor de sponsoring hierbij.”

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.