Search

Concert van de hoop

VZW Anak bangsa Indonesia en de Parochiale Eenheid Ieper pakken uit met een concert van de hoop door La Chapelle Sauvage ter nagedachtenis van alle Covid-slachtoffers van Groot Ieper en omstreken. De opbrengst gaat naar fondsen voor vzw Anak bangsa Indonesia.

La Chapelle Sauvage o.l.v. Karel De Wilde is geen onbekende meer in de stad Ieper en bracht er al enkele fantastische concerten.

La Chapelle Sauvage ontstond onder impuls van Karel De Wilde als een internationaal intiatief van jonge professionele musici uit de hele wereld. Een wilde en ontembare muzikale ambitie met een eigentijdse kritische en reflectieve attitude bracht hen samen.

Nu komt Karel De Wilde met een uitgebreid koor, orkest en solisten Jolien De Gendt (sopraan), Dida Castro Gonzalez (alt), Geoffrey Degives (tenor) en Charles Dekeyser (bas) naar de Sint-Pieterskerk in de Rijselstraat in Ieper om het meesterwerk van Wolfgang Amadeus Mozart, het Requiem te brengen.

Vzw Anan bangsa Indonesia

De VZW Anak bangsa Indonesia staat in voor de opvoeding en onderwijs van 15 kinderen en jongeren in Solo in Indonesië. “We proberen kinderen en jongeren uit arme gezinnen en weeskinderen een goede toekomst te bieden via onderwijs en opvang”, stelt Mia Fournier uit Lendelede. “Eén van de projecten is de oprichting van een opvanghuis voor weeskinderen. Als kleine NGO voorzien we vooral zelf in fondsen.”

“Yayasan Hati Tulus, onze partnerorganisatie in Solo staat in voor de praktische zaken en is momenteel gestart met een kleinschalig landbouwproject om in hun eigen voedsel te voorzien. Ook zij zijn hard getroffen door de Covid-pandemie en hebben – net als wij – een moeilijk jaar achter de rug.”

“Met het concert van de hoop proberen we de hoogste nood te lenigen en een fiancieel duwtje in de rug te geven,” stelt één van de medewerkes Mia Fournier die in Lendelede woont. Er zijn ook medewerkers van de parochie van Brielen en van Ieper.

Tickets aan 20 euro zijn te verkrijgen bij priester Etien in de Bukkerstraat 11 B in Ieper – nguessetttien@gmail.com of 0486 81 13 50 en bij Noël Charles, Motestraat 23 in Ieper – noelcharles700@gmail.com of 0478 30 07 95.

Het geld kan dan gestort worden op BE65 0018 4252 4696.

https://www.anakbangsaindonesiavzw.com/

Van links naar rechts : priester Ettien Nguessen, Christiane Ameel, Etienne Vandewaetere, Mia Fournier ( rolstoel) , Noël Charles, Luc Depuyt Rosa Vandenbroucke, Patricia Casier, Joseline Bucquoye

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.