Search

Clubgenoten op driedaagse

copyright foto Els Deleu

Vrijdagmorgen vertrokken 20 mensen van WielerToeristenClub (WTC) De Platse in Rollegem aan hun lokaal voor een driedaagse fietstocht.

Naast de chauffeur van de bezemwagen met de bagage en reservemateriaal waren er 19 fietsers, onder wie twee vrouwen.

Om de twee jaar (met corona zat er meer tijd tussen) trekt WTC De Platse op driedaagse. “Dat kan in het binnen- of het buitenland zijn”, stelt Jerry De Jode die dit jaar samen met Rik Decabooter de trip organiseerde.

“Elke keer zijn het twee personen van de club die organiseren, het zijn niet altijd bestuursleden.” De organisatoren gingen twee dagen de baan op als voorbereiding en om te kijken of er geen wegomleggingen bijgekomen waren. Er moest nogal wat geschakeld worden.

Vrijdag vertrokken de wielertoeristen van uit Rollegem voor een fietstocht van 117 km richting Oostende. Daar was er een verblijf van twee nachten geregeld in Vayamundo.

Zaterdag was er een rit van 154 km ter plaatse en de derde dag werd nog een andere baan van Oostende naar Rollegem gereden, goed voor 127 km.

De volgende activiteit van WTC De Platse is de Sint-Antoniusrally op 17 en 18 augustus, met inschrijvingen tussen 7 en 11 uur in het café De Platse voor een rit van 48 of 90 km.

In november wordt er dan nog een Mountainbikerit georganiseerd aan de sporthalle in Rollegem.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.