Clara zette zich samen met haar man in voor verschillende verenigingen

wijlen Clara Debels (begrafenissen Planckaert/Sereni)

Op zaterdag 21 januari is Clara Debels overleden in het woonzorgcentrum Sint-Jozef in Kortrijk.

Clara werd op 5 december 1931 als jongste van het gezin van Georges Debels en Julia Parmentier geboren in Bellegem, waar ze samen met vier broers opgroeide en van jongs aan op het veld meewerkte.

Clara was de weduwe van Gerard Deltour die in 2004 overleed en woonde in Kooigem. Laatst verbleef ze in het woonzorgcentrum Sint-Jozef in Kortrijk.

Frieda Deltour en Luc Truyaert zijn de dochter en de schoonzoon.

De kleinkinderen zijn Kristof Truyaert (met Eva Broucke) en Dieter Truyaert (met Sharon Messiaen). Jef, Tuur, Rune, Oona en Mila zijn de achterkleinkinderen.

Clara werkte in de poppenfabriek en ging later aan de slag bij Weverij Esquenet in Kooigem.

Ze was lid van de KAV en speelde korte tijd in het toneel, waar Gerard de decorbouw voor zijn rekening nam.

Samen met Gerard was Clara ook in het bestuur van De Volkstuin en van het ACW.

Het koppel stond ook in voor de opvang van de kleinkinderen. Elke morgen kwam – voor de school begon – het paardjesspel op tafel om dit samen met de kleinkinderen te spelen. De kleinkinderen kwamen ’s middags ook bij Gerard en Clara eten.

Gerard kweekte groenten en Clara maakte er verse soep van. Clara zorgde ook voor haar prachtige bloementuin, waar geen sprietje onkruid te bespeuren was.

Later begeleidden Gerard en Clara hun kleinzonen tijdens hun wielercarrière.

Clara was graag onder de mensen en deed handwerken, daguitstappen en groepsreizen. In het woonzorgcentrum hield ze van het samenzijn in de leefruimte. Ze kwam ook graag langs op familiefeestjes.

De uitvaartplechtigheid vindt plaats op zaterdag 28 januari om 10 uur in de Sint-Laurentiuskerk op Kooigemplaats in Kooigem.

(Begrafenissen Planckaert/Sereni)

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen