Search

Camping Baai was weer 1 nacht geopend

copyright foto Els Deleu

Op dinsdagavond 23 mei organiseerde de Freinetschool De Baai uit Kortrijk opnieuw Camping Baai. 140 van de 180 kinderen van de school bleven overnachten op school, een traditie die op die school al jaren in stand gehouden wordt.

De kinderen van de peuterklas en van het eerste kleuter sliepen binnen, en alle anderen sliepen buiten in tenten die over het hele groene schooldomein verspreid waren. Ook alle begeleiders van de school bleven slapen.

Op dinsdagavond konden we langsgaan tijdens het avondmaal. Er waren hotdogs en daarna was er een dessert. Voor het dessert bakten verschillende ouders iets waardoor er een dessertbuffet kon gecreëerd worden waar iedereen iets lekkers kon uit kiezen.

“We konden voor het opzetten van de tenten – en straks ook voor het weghalen ervan – beroep doen op heel wat ouders”, stelt directeur Annelies Anckaert. Ook bij het eetgebeuren was er hulp van ouders. Geen enkele van de ouders bleef slapen. Dat was het momentje voor de kinderen en hun begeleiders.

Na het avondmaal waren er nog activiteiten per leeftijdsgroep. Zo was er onder meer poppenkast voor de kleinsten en was er een tocht voor een oudere groep.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.