Search

Café ’t Damberd opende met de Bavikhoofse Feesten

Tom Deconinck (copyright foto Els Deleu)

Tom Deconinck (45) en Heidelinde Verhauwaert (41) zijn de nieuwe uitbaters van café ’t Damberd in Bavikhove. Ze openden de zaak op 30 juni, met het begin van de Bavikhoofse feesten.

Tom en Heidelinde groeiden allebei op in Harelbeke en woonden beiden nog in Bavikhove. Ze vormen een nieuw samengesteld gezin met vijf kinderen. Er wonen nog twee van de kinderen thuis. “Voorlopig blijven we in Sint-Baafs-Vijve wonen”, vertelt Tom. “We zien wel of het haalbaar blijft om op en af te rijden.”

Tom zal het café runnen en Heidelinde zal helpen tijdens de drukke momenten in het weekend en eventueel ’s avonds. Zij blijft werken als filiaalverantwoordelijke voor Meat&More in Smatch in Kluisbergen.

Tom werkte tot twee weken geleden als hoofdtechnieker bij Jade Horecamaterialen. Hij werkte daar 9 jaar en was er verantwoordelijk voor de technische dienst. “Vroeger had ik nog een horecazaak in Bossuit. Die horecamicrobe bleef echter kriebelen. Ik kwam door mijn werk nog elke dag in contact met horecazaken.”

’t Damberd

“Ik kom al van mijn 18 jaar naar Bavikhove”, vertelt Tom. “We kennen het hier dus.” Tom trok zich ook de supportersclub van Zulte-Waregem aan in café ’t Damberd. Dat zal hij nu niet meer kunnen doen en hij zal ook niet meer mee kunnen naar de voetbalwedstrijden.

“Doordat er een nieuwe uitbater gezocht werd in ’t Damberd – en Tom wist dat het een goeddraaiend café was – waagde hij het de stap te nemen naar het uitbaten van het café. “Hij is bijna 46 jaar, dus was het nu of nooit”, zegt Heidelinde. “Tom kent hier veel mensen, en veel mensen kennen Tom. Het café en de gasten zijn hem niet vreemd.”

Er zijn verschillende verenigingen in ’t Damberd gevestigd. “Er is een kaartersclub, een liefhebbersvoetbalclub, een spaarkas, een dartsclub en het is één van de grootste supporterslokalen van Zulte-Waregem.”

Heidelinde, die houdt van wandelen en altijd druk bezig is, heeft alvast beloofd om ook te leren kaarten in de club.

Aanbod en openingsuren

’t Damberd is een café van de brouwerij Omer Vander Ghinste. Tom en Heidelinde besloten om een ruimer aanbod aan bieren van deze brouwerij te bieden. Zo promoten ze het nieuwe biertje van 6°, de Ypra . “Als we kunnen bieden we ook Orval aan.”

De klanten kunnen in ’t Damberd ook een goede aperitief drinken en er zijn kleine knabbelingen te verkrijgen.

Tom en Heidelinde verruimen nog wat de openingsuren van ’t Damberd: op maandag is het café doorlopend open vanaf 10 uur. “Op maandagnamiddag is er markt in Bavikhove en daardoor sluiten we niet ’s namiddags.” Op dinsdag is het café gesloten en op woensdag opent het om 16 uur. Op donderdag, vrijdag en zaterdag is het café open van 10 tot 13 uur en vanaf 16 uur. “Op zondag zijn we doorlopend open vanaf 10 uur.”

Het openingsweekend met de Bavikhoofse feesten was alvast een succes.

’t Damberd zal gedurende de hele zomervakantie open zijn dit jaar. “We namen twee weken voor onze opening verlof”, zeggen Tom en Heidelinde. “Het café is zowel binnen als buiten herschilderd en we verbeterden de akoestiek aan de binnenkant.”

Er is een groot terras aan de voorkant van het café en aan de toog kunnen er 20 mensen zitten. “We plannen om volgend jaar het terras achteraan te realiseren.”

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.