Brouwerij pakt uit met een Oud Bruin Fest

copyright foto Els Deleu

Op vrijdag 7 oktober tot middernacht en zaterdag 8 oktober van 14 tot 22 uur kan je in Départ op het Nelson Mandelaplein terecht op het Oud Bruin Fest georganiseerd door Brouwerij ’t Verzet uit Anzegem.

“Met ’t Verzet zijn we al lang fan van de stijl ‘oud bruin’. We vinden dat al van in het begin de meest fantastische bierstijl van de wereld. Er is nu wel een revival van zure bieren, maar oud bruin bier heeft echter nog altijd een ‘stoffig imago’, en dat imago willen we verbeteren. Wij geloven in oud bruin bier en vinden het onze taak om het terug op de kaart te zetten.

Een ‘Triple Fest’ organiseren was misschien gemakkelijker geweest, maar we willen aan iedereen tonen hoe divers de stijl van oud bruin is. Het kan zuur zijn, roodbruin van kleur en er wordt een balans gezocht tussen karamel en zuur. Iedereen doet er zijn ding mee.”

Er kan tijdens het Oud Bruin fest geproefd worden bij standen van verschillende brouwerijen uit het binnen- en buitenland. “Iedereen interpreteert Oud Bruin op een eigen manier.”

Er zijn zowel zaterdag als zondag ook een aantal masterclasses.

Er kan ook gegeten worden: er worden in de foodcorner variaties met varkensvlees en met aardappelen aangeboden.

Iedereen krijgt een handig boekje met de verschillende brouwerijen en de biertjes die ze aanbieden. Er is ook ruimte om notities te nemen.

Oud bruin MEGA blend

Er werd opnieuw een MEGA blend gemaakt er ere van Oud Bruin Fest.

“Dat deden we in 2020 ook maar toen kon het festival niet doorgaan.”

De Oud Bruin MEGA blend kan ook geproefd worden op Oud Bruin Fest.

“We vroegen aan de brouwerijen om hun beste bieren op te sturen en die hebben wij geblend tot een mooi geheel.”

In vergelijking met de MEGA blend van 2020 zijn er vier bieren gewisseld.

Bij Brouwerij ’t Verzet vreesde men een beetje dat het de richting van hun eigen Oud Bruin zou gaan, maar het verschilt sterkt. “Verschillende handtekeningen verenigen doet echt wel heel veel”, luidt het.

Een dagticket kost 5 euro, daar is de inkom en een glas inbegrepen.

Een combiticket voor de beide dagen kost 9 euro. Uiteraard is hier ook de inkom voor 2 dagen en ook een glas inbegrepen.

error: De inhoud is beschermd!