Search

Briljant voor Romain en Liliane

Liliane en Romain (copyright foto Els Deleu)

Op zaterdag 25 februari vierden Romain Soete (87) en Liliane Meeuw (86) hun briljanten huwelijksjubileum in het Kortrijkse stadhuis. Ze werden er ontvangen door schepen Stephanie Demeyer.

Romain

Romain werd thuis in Heule geboren als derde in een gezin van zes kinderen. Zijn oudere broers zijn Gerard en Rafaël en de jongere broers en zus zijn Germain, Monique en Noël. Vader Gaston Soete was loonwerker en werkte bij Bekaert en moeder Alice Bossuyt was huisvrouw.

Romain ging 7 jaar naar de lagere school in Heule. Daarna volgde hij avondschool. Hij werkte eerst als leerjongen metser tot hij meestergast werd. Op zijn 14de ging hij aan de slag bij de firma Folon in Heule. Dan werkte hij 2 jaar bij de firma Roselle in Izegem en 7 jaar bij de firma Coussée-Bostoen in Roeselare.

Liliane

Liliane werd in Westvleteren geboren. Haar ouders waren Lionel Meeuw en Martha Bourgois. Lilianes oudste zus Solange leefde niet lang en haar oudere broer Roger overleed in Australië. Liliane was de derde in de rij. Na haar kwamen nog Luc, die niet lang leefde, Gilbert die in Moeskroen overleed, Maurice die ook in Moeskroen gestorven is en Johny die overleden is in Sint-Lambrechts-Woluwe.

Op jonge leeftijd kwam Liliane met haar gezin in Bissegem wonen.

Haar lagere school volgde Liliane in Bissegem tot ze 13 jaar was. Dan ging ze nog een jaar naar O.L.V. van Bijstand in Kortrijk. Liliane ging nog twee jaar gaan ‘dienen’ in Frankrijk en op haar 16de ging ze werken in een fabriek in Frankrijk. Ze werkte daar 2 jaar.

Het huwelijk

Romain en Liliane leerden elkaar kennen tijdens de missiefeesten in Heule in 1956. Ze trouwden op 14 februari 1958 voor de wet in Heule. Het kerkelijk huwelijk vond de dag nadien plaats in Heule. Er was feest in De Gilde/Sint-Job in Heule.

De eerste twee weken na hun huwelijk woonden Romain en Liliane in Moeskroen. Dan verhuisden ze naar Mortiesreke in de Mellestraat in Heule, waar ze tot in 1964 woonden. In mei 1964 namen ze in hun zelf gebouwde woning in de Mellestraat hun intrek. Na 40 jaar verhuisden ze in 2004 naar de Heulsekasteelstraat in Heule en in 2011 kwamen ze in een assistentiewoning in de Mellestraat in Heule wonen.

De kinderen zijn Ludo (64), Marie-Line (63), Marie-Anne (61), Marie-Ange (60) en Marie-Claude (58). De kleinkinderen zijn Matthias Soete, Thimothy Soete, Jonas D’Hondt (met Vanessa Geers), Sophie D’Hondt (met Glenn Staelens), Evelyne Persyn (met Christof Soetaert), Koen Fiers (met Eline Van Biervliet), Ine Huysentruyt (met Louis Tydtgat), Stijn Huysentruyt (met Florien Wijffels) en Bert Huysentruyt (met Céline De Sousa).

De achterkleinkinderen zijn Jolien, Laure, Emma, Lucas, Owen, Ellie, Aaron, Jens, Remi, Maurice en Nora.

Vrije tijd

Romains passie is de vrijwillige brandweer in Heule, waar hij 33 jaar deel van uitmaakte. Hij deed ook vrijwilligerswerk in Heule, tot op heden zelfs nog in de Zevenkamer.

Liliane hield van naaien en breien voor haar echtgenoot en haar 5 kinderen. Later breide ze veel voor de missies. Ze werkte ook graag in de tuin.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.