Search

Briljant voor Marcel en Lydia

toegestuurde foto

Op zaterdag 29 juni vierden Marcel Depuydt (87) en Lydia Maseure (85) uit Heule hun briljanten huwelijksjubileum in het stadhuis van Kortrijk. Ze werden er ontvangen door schepen Ruth Vandenberghe.

Marcel

Marcel werd in Gullegem geboren als vierde van negen kinderen. Zijn drie broers en vijf zussen zijn Simone (+), Alberik (+), Roger (+), Roza (+), Mariette (+), Beatrijs, Noël en Maria (+). Beatrijs en haar man William Van Oost die nog in Gullegem wonen, vierden in april hun diamanten huwelijksjubileum. Noël werd echter jong weduwnaar.

Marcels vader Leon was vlaswerker. Hij had ook een eigen boerderij met schapen, varkens, konijnen en vechtershanen. Hij was een fervent beoefenaar van de hanensport. Zijn moeder Julia Vanneste beheerde naast de zorg voor haar groot gezin ook een groot deel van de boerderij met 1 hectare grond nadat haar man op zijn 62ste al overleed. Op latere leeftijd verhuisde ze met haar jongste dochter en haar man naar een huis.

Na de lagere school startte Marcel een opleiding hout aan het VTI. Dat deed hij een jaar. In 1958 vervulde hij zijn legerdienst van 18 maanden.

Zijn loopbaan begon bij de firma Pyfferoen in Heule waar Marcel schrijnwerker was. Na rugoperaties stapte hij over naar de textielsector waar hij ploegverantwoordelijke werd in een productieafdeling. Hij ging op zijn 57ste in 1995 met brugpensioen.

Lydia

Ook Lydia werd in Gullegem geboren als tweede in een gezin van vijf kinderen. Haar oudere broer Lionel en haar jongste broer Luc zijn al overleden. Ze heeft nog haar zus Laurette en broer Erik.

Haar ouders waren wever Marcel Maseure en huisvrouw Bertha Deceuninck, die bij haar overlijden in 1985 al lang immobiel was.

Na de lagere school in Gullegem zou Lydia een opleiding Snit en Naad volgen, maar ze kreeg toen ze 13.5 jaar was een werkaanbieding van de baas van haar vader om in zijn fabriek te gaan werken. Ze begon dus bij textiel Depreitere in Heule, waar ook haar vader werkte. Na het faillissement van het bedrijf ging ze aan de slag bij de Kortrijkse Katoenspinnerij (KKS) in Stasegem. Ook haar zus ging daar werken.

Na de geboorte van haar dochter Hilde vond Lydia werk bij Velam in Heule, dichter bij huis. Toen Lydia in ploeg werkte, zorgde Lydia’s zus Laurette – die in de andere ploeg werkte bij KKS – voor Hilde.

Vijf jaar later – na de geboorte van Pascal – is Lydia gestopt met werken.

Het huwelijk

Marcel en Lydia leerden elkaar kennen op een bal in de Stella in Gullegem.

Op een hele warme 20 juni in 1959 trouwden ze in de kerk in Gullegem. Er werd feest gevierd met het orkest Vandenbroucke in Café De Vlaeminck, tegenover de kerk.

Het pasgetrouwde stel ging in een heel klein huisje in het Bouwstraatje in Gullegem wonen. Wat later bouwden ze hun huidige woning in de Bozestraat in Heule.

De kinderen zijn Hilde (56, met Patrick) en Pascal (52, met Gwenda). De kleinkinderen zijn Guillaume (°1995), de tweeling Emiel en Lore-An (°1997), Jana (°1968) en Siebe (°2003).

Vrije tijd

Tijdens haar jeugd was Lydia lid van de Kajotsters. Vroeger breide ze veel truien, maar daar heeft ze geen zin meer in.

Toen Marcel met pensioen was hielp hij bouwen aan het huis van zijn dochter en schoonzoon. Het dak en de vloeren deed hij volledig zelf.

Marcels passie is zijn koersfiets, een familietrekje. Nu nog doet Marcel graag een toertje op zijn koersfiets, maar sinds vorig jaar zonder klikpedalen. Marcel helpt ook de fietstochten van de Zevenkamer begeleiden. Bij de Zevenkamer gaan Marcel en Lydia regelmatig samen eten.

Ze onderhouden ook samen hun relatief grote tuin met veel bloeiende planten.

Ze wonnen ook al meerdere wedstrijden bij Tuinhier.

Sinds 1976 trekt het koppel regelmatig naar hun caravan aan de zee. Daar genieten ze met vrienden.

Lydia houdt ook van een babbel met vriendinnen aan de koffietafel, een wandeling, wat shoppen en nu en dan een uitstapje met de bus.

Het koppel maakt elke dag tijd voor een aperitiefje, een potje koffie en een gezellige babbel.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.