Search

Briljant voor Jean en Claudie

Claudie en Jean (copyright foto Els Deleu)

Op zaterdag 29 april werden Jean Saey (91) en Claudie Flament (87) uit Kortrijk op het Kortrijkse stadhuis ontvangen door schepen Stephanie Demeyer voor hun briljanten huwelijksjubileum.

Jean

Jean werd in Kortrijk geboren als jongste en enige zoon in het gezin met drie kinderen van handelaar Leon Saey en Maria Iserbyt. Hij liep school in Kortrijk. Na het Sint-Amandscollege trok hij naar het Jesuïetencollege in Godinne. Daarna ging hij voor handelsingenieur studeren aan de universiteit van Leuven. Hij studeerde ook nog aan MBA Berkeley in Californië (USA).

Zijn beroepsloopbaan speelt zich van 1950 tot 1995 af in SAEY, Staalhandel en huishoudartikelen in Kortrijk/Heule.

Claudie

Claudie werd in Tourcoing in Frankrijk geboren. Haar ouders waren Julien Flament en Marie-Amelie. Haar zus is overleden.

Het huwelijk

Jean en Claudie leerden elkaar kennen op een feestje bij vrienden in Kortrijk. Ze trouwden op 19 april 1958 in Tourcoing in Frankrijk en gingen in de Steenweg op Doornik wonen. Nu wonen ze in de Meiweg.

De kinderen zijn Stephan, Caroline (gehuwd met J.F. Labrique) en Bernard. Er zijn 7 kleinkinderen en 7 achterkleinkinderen.

Vrije tijd

Jean en Claudie trekken graag naar Parc St-Georges in Kortrijk.

Ze spelen allebei bridge. Jean speelt ook golf en is lid van Rotary.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.