Search

Briljant voor Jacques en Nella

Nella en Jacques (copyright foto Els Deleu)

Jacques De Lombaerde (88) en Nella Sanctobin (86) vierden op zaterdag 2 september hun briljanten huwelijksjubileum in het stadhuis in Kortrijk. Het koppel werd er samen met de familie ontvangen door de schepen Stephanie Demeyer.

Jacques

Jacques werd in Kortrijk geboren. Hij is na broer Leon de tweede zoon van Arthur De Lombaerde die arbeider was bij tram en bus en van huisvrouw Alice Devolder.

Na de gemeenteschool in Kuurne trok Jacques naar het VTI.

Hij werkte 41 jaar bij de Kortrijkse Katoenspinnerij in Stasegem.

Nella

Nella werd ook in Kortrijk geboren. Haar vader Georges Sanctobin was arbeider in de bouwsector en haar moeder Marguerite Vandendriessche was huisvrouw. Nella was de enige dochter.

Nella volgde een opleiding tot goudsmid in Marke. Ze werkte er zeven jaar en werd daarna huisvrouw.

Het huwelijk

Jacques en Nella leerden elkaar kennen op de kermis in Kuurne. Ze trouwden op 23 augustus 1958 in het gemeentehuis en in de Sint-Audomaruskerk in Bissegem. Er werd feest gevierd bij de ouders van Jacques in Kuurne.

Het koppel ging eerst in de Molenstraat in Heule wonen, daarna verhuisden ze naar een ander huis in dezelfde straat. Nu wonen ze op de Veemarkt in Kortrijk.

De kinderen zijn Regine (63, met Frank Lagaisse), Gerry (54, met Ann Verkinderen) en Mario (48, met Ilse Vindevogel).

De kleinkinderen zijn Michael Lagaisse (38), Anouk De Lombaerde (19) en Sander De Lombaerde (17). Amy Lagaisse (9) is de achterkleindochter.

Vrije tijd

Jacques is altijd een grote dierenvriend geweest. Nella houdt van bloemschikken. Ze is lid van Tuinhier en van Okra.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.