Briljant voor Herman en Lieve

Herman en Lieve (copyright foto Els Deleu)

Herman Langbeen (92) en Lieve De Ketelaere (86) uit Kortrijk werden op zaterdag 3 juni op het Kortrijkse stadhuis ontvangen door schepen Stephanie Demeyere voor hun briljanten huwelijksjubileum.

Herman

Herman werd in Poperinge geboren. Hij is de oudste zoon van bankbediende Germain Langbeen en huisvrouw Irma De Corte. Zijn broer Jos die huisarts was is al overleden. Hij heeft nog een broer Hugo (°1944) die bij KBC werkte.

In de humaniora volgde Herman Latijn-Grieks in het St-Stanislascollege in Poperinge. Hij werkte sinds 1953 als bankbediende bij de Kredietbank in de Leiestraat in Kortrijk.

Lieve

Lieve werd in Oostende geboren. Ze is de oudste dochter van Walter De Ketelaere die kapitein ter lange omvaart was. Haar broers Jozef en Jan waren allebei ook kapitein ter lange omvaart. Haar zussen Elisabeth en Ann zijn overleden. Zussen Hilde en Mieke zijn nog in leven.

Lieve ging naar Blijhove in Assebroek naar school. Ze volgde een opleiding tot kinderverzorgster.

Ze was huisvrouw met haar drie kinderen die ze in de eerste zes jaar van het huwelijk kreeg.

Het huwelijk

Herman en Lieve leerden elkaar kennen in februari 1956 op een huwelijksfeest. Ze hielden contact tijdens Hermans legerdienst en Lieve was in oktober van dat jaar op Hermans afzwaaifeest. Ze vierden op 19 mei 1957 hun verlovingsfeest.

Op 16 mei 1958 trouwden Herman en Lieve voor de wet op het stadhuis van Oostende. Op 17 mei vond het kerkelijk huwelijk plaats in de H.Hartkerk in Oostende. Er werd feest gevierd in de sportclub Hermes in Oostende.

Het koppel ging in een huurappartement in de Aalbeeksesteenweg in Kortrijk wonen. In 1962 verhuisden Herman en Lieve naar hun eigen woning in de Tulpenlaan in Kortrijk. Sinds 2002 wonen ze in hun appartement op de Grote Kring in Kortrijk.

De kinderen zijn Christine (64) (met Frank Bossuyt), Hilde (bijna 63) en Johan (59) (met Katrien Bossuyt).

Er zijn 9 kleinkinderen, nl. Sarah, Elise, Simon, Jonah, Tijl, Bram, Thomas, Elisabeth en Emma. De 8 achterkleinkinderen zijn Lola, Niene, Emma, Matteo, Finn, Mona, Marie Lou en Lilly Roos.

Vrije tijd

Toen Herman en Lieve nog in de Tulpenlaan woonden deed Herman het onderhoud van de tuin en deed hij taken in huis. Lieve is een perfecte keukenprinses.

Herman was bestuurslid van de KB Handbooggilde.

Nu zit hij in het verenigingsleven van de KBC Senioren.

Hij lost graag kruiswoordraadsels en sudoku’s op en gaat veel wandelen.

Het koppel heeft veel gereisd. Eerst met de kinderen in een caravan en later op hotel en in een bungalow.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.