Search

Briljant voor Frans en Jacqueline

Jacqueline en Frans (copyright foto Els Deleu)

Frans Mullie (88) en Jacqueline Demuynck (85) uit Gullegem vierden hun briljanten huwelijksverjaardag. Ze vierden dit met hun familie en kregen bezoek van een delegatie van het college van burgemeester en schepenen van de gemeente Wevelgem. Ook hun kleindochter Lobke Maes is schepen in Wevelgem.

Frans

Frans werkte tot zijn 28ste in het onderhoud van de Kortrijkse Katoenspinnerij in Stasegem. In 1962 opende het VTI in Gullegem en dan begon hij er metaal te geven.

Jacqueline

Jacqueline werkte in de keuken van de Kortrijkse Katoenspinnerij in Stasegem. Ze bleef werken tot de geboorte van haar dochter Hilde en bleef dan thuis om voor het gezin te zorgen.

Het huwelijk

Frans en Jacqueline leerden elkaar op het werk in de Kortrijkse Katoenspinnerij kennen in 1956.

Het koppel trouwde op 3 augustus 1957 in Ooigem. Ze gingen daar ook wonen. In 1963 kwamen ze in Dreef ter Walle in Gullegem wonen. Bijna vijf jaar geleden verhuisden ze naar een appartement.

Er werden vijf kinderen geboren: Caroline in 1958, Hilde in 1959, Katy in 1960, Else in 1964 en Tine in 1972.

De kleinkinderen zijn Lobke, Jelle, wijlen Siel, Heleen, Ruth, Thora, Gautran en Axelle en er zijn met Léon, Louis, Clément, Cyriel, Arnaud en Juline ook al zes achterkleinkinderen.

Vrije tijd

Frans zetelde 18 jaar in de beheerraad van de WVEM (West-Vlaamse ElektriciteitsMaatschappij). In de jaren negentig zetelde hij zes jaar in de OCMW-raad in Wevelgem.

Daarnaast was hij 35 jaar in het wijkbestuur van Wijk Ter Walle.

Hij was ook meer dan 50 jaar lid van de Koninklijke Fanfare Kunst Veredelt in Gullegem, waar hij nog secretaris en 10 jaar voorzitter was. Hij speelde trombone, bariton en sousafoon.

Jacqueline voedde na haar kinderen ook haar kleinkinderen op. Ook Frans hielp mee, want na zijn pensioen haalde hij de kleinkinderen op aan school. Dat deed hij tot 5,5 jaar geleden ook nog met een achterkleinkindje.

De familiemomenten zijn ‘hoogdagen’ voor Frans en Jacqueline.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.