Search

Briljant voor Frans en Estella

Frans en Estella (copyright foto Els Deleu)

Op zaterdag 8 oktober werden Frans Dubrulle (87) en Estella Popelier (87) in het Kuurnse gemeentehuis ontvangen door een delegatie van het gemeentebestuur en de Orde van de Ezel voor hun briljanten huwelijksverjaardag.

Frans

Frans was de jongste van de twee zonen van Martha Buyck en Georges Dubrulle. Hij werd in Kortrijk geboren en groeide op in Heule. Hij ging op de Watermolen naar het kleuter. Daarna ging hij naar de Broederschool op Overleie en dan nog 2 jaar naar de vakschool in Kortrijk om er het vak van metaalarbeider te leren. Aangezien er op het moment dat Frans werk zocht geen metaalarbeiders nodig waren, ging Frans aan de slag als textielmedewerker bij Prado. Hij werkte er 23 jaar. Daarna ging hij voor 15 jaar werken bij de Wicks (de voorloper van de Gamma).

Frans’ collega’s konden steeds op hem rekenen als délégué van het ACV.

Estella

Estella werd geboren in Moorslede waar ze met haar twee oudere zussen en broers opgroeide als jongste dochter van Leonard Popelier en Ivonne Dewilde. Haar mama hield in Moorslede café De Vierkaven en een ‘duvekot’ open. Estella ging er in ’t Kruiske naar de kleuterschool en daarna ging ze naar Kortrijk en Roeselare. Ze zat tot haar 13 à 14 jaar op internaat. Daarna hielp Estella mee in het café van haar moeder.

Na haar huwelijk zorgde Estella voor het gezin en de kinderen en hield ze alles proper. Estella was ook steeds mantelzorger voor haar familie.

In maart viel Estella echter met een pijnlijke revalidatie tot gevolg, maar ze geraakte er terug bovenop.

Het huwelijk

Frans en Estella leerden elkaar kennen in dancing De Rumba, toen Frans daar aan het zingen was. Op 4 oktober 1957 trouwde het koppel voor de wet. Er was feest in café De Vierkaven.

Toen het café De Vierkaven verkocht werd bouwden Frans en Estella hun eigen kleine woning naast het café. Toen ze hoorden dat er in Kuurne veel huizen gebouwd werden, beslisten ze om te verhuizen naar Kuurne. Ze kwamen in 1965 naar de Begonialaan in Kuurne wonen en daar bleven ze.

Het koppel heeft twee dochters, twee kleindochters en drie achterkleinkinderen. Het vierde achterkleinkindje wordt volgende maand verwacht.

Vrije tijd

Frans speelde enkele keren mee als acteur in de stadsschouwburg in Kortrijk.

Zijn grote passie is zingen. Op zijn 18de won hij een wedstrijd in het Huis Van Wonterghem en mocht hij voor de Franse televisie gaan zingen in Rijsel. Daarna speelde hij met veel orkesten, op de beurs in Roeselare en talloze seizoenen aan de kust.

Frans is het meest gekend van The Voice Senior waar hij vier jaar geleden ‘Surrender’ kon en mocht zingen met Helmut Lotti. Het is nog altijd een moment dat Frans koestert. In 2019 was Frans genomineerde voor de cultuurprijs.

Frans is naast het zingen een fervent postzegelverzamelaar, was lid van de ouderenraad en drinkt graag eens een bruin biertje.

Frans en Estella trokken elk weekend naar hun stacaravan aan het Zilvermeer. Ze gingen ook vaak op reis. Zo’n 2 à 3 keer per jaar gingen ze naar Benidorm, Tenerife, Portugal, Griekenland of naar hun kleindochter die op Erasmus in Rome zat.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.