Search

Briljant voor André en Ivonne

Ivonne en André (copyright foto Els Deleu)

Op zondag 17 juli vierden André Jonckheere (89) en Ivonne Verfaille (87) hun briljanten huwelijksverjaardag in ’t Balladehof in Sint-Denijs. Ze kregen er bezoek van schepen Stephanie Demeyer van stad Kortrijk.

André en Ivonne

André werd geboren in Frankrijk. “Mijn ouders waren van Zerkegem/Zedelgem en werkten in Frankrijk”, vertelt hij. Na een tijdje kwam André met zijn ouders weer naar België en kwam hij in Kluisbergen wonen. Op zijn 14de begon hij te werken. Hij werkte bij de firma Beghain in Kerkhove. Na zijn huwelijk keek hij om dichter bij huis te werken en kon hij beginnen bij Bekaert, waar hij 40 jaar werkte. Na zijn werk werkte hij in zijn moestuin. “Ze hadden groenten voor het hele jaar door”, vertellen de vroegere buren.

Ivonne is een echte Bellegemnaar. Zij werkte in Moeskroen. “Ze heeft achttien jaar meegewerkt en is dan thuis gebleven”, zegt André.

Het huwelijk

Het koppel trouwde op 20 juli 1957. Ze gingen in een klein huisje in Kooigem wonen. Later verhuisden ze naar de Katteberg in de Doornikserijksweg in Bellegem, waar ze nog altijd wonen en waar André met de nodige hulp zorgt voor Ivonne. Als we vragen naar de hobby’s, antwoordt André: “Onze hobby is tegare thuis zijn”. Voor hun huwelijksverjaardag nodigden ze familie en vrienden uit, om samen te genieten.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.