Search

Briljant voor Albert en Roza

Albert en Roza (copyright foto Els Deleu)

Op woensdag 22 juni kregen Albert Ameye (88) en Roza Devos (87) het bezoek van schepen Stephanie Demeyer voor hun briljanten huwelijksverjaardag.

Albert en Roza

Albert werd in Kortrijk geboren en groeide er ook op. Hij werkte 25 jaar bij Barco waar hij op zijn 55ste met brugpensioen kon gaan.

Roza werd in Ruddervoorde geboren. Ze verhuisde in haar kindertijd naar Braine-l’Alleud en later naar de Kathoek in Kuurne. Ze zorgde voor het gezin.

Het huwelijk

Albert werkte in een wasserij als stoker en Roza deed daar de was. Ze spraken af om eens uit te gaan en werden een koppel. Op 8 juni 1957 trouwden Albert en Roza voor de wet in het gemeentehuis in Kuurne en voor de kerk in de Sint-Pieterskerk in Kuurne.

Het koppel ging voor korte tijd bij Alberts moeder in de Olmenlaan wonen. “We verhuisden dan voor een jaar naar Kuurne, woonden daarna vier jaar in de Stasegemsestraat in Kortrijk en woonden dan 50 jaar in de Berkenlaan.” Zeven jaar geleden verhuisden Albert en Roza naar een assistentiewoning in Ten Olme in Kortrijk.

Er zijn vijf kinderen, tien kleinkinderen en een 15-tal achterkleinkinderen.

Vrije tijd

Albert is nog in het bestuur van het ACW geweest en was ook lid van de KWB. Zeven keer zijn Albert en Roza om de drie jaar naar Lourdes geeest om de KWB-KAV-reis te begeleiden. “We waren ook in de clubfamilies van Sint-Jan”, vertelt Roza. “We bestelden ook jaren lang in het parochiehuis van Sint-Jan.”

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.