Search

Brigitte baatte meer dan 25 jaar De Gilde uit

wijlen Brigitte Knop

Op maandagavond 13 maart is Brigitte Knop overleden in het Jan Ypermanziekenhuis in Ieper, nadat ze de week voordien een hersenbloeding kreeg. Ze werd zaterdag 72 jaar.

Brigitte werd geboren op 11 maart 1951 in Ieper waar ze ook opgroeide.

Ze was de echtgenote van Eugène Demeyer. Het koppel woonde nog in Ieper, Kortrijk, Bissegem en sinds hun pensioen in Lendelede.

De kinderen zijn Stephanie die schepen is in Kortrijk en Charlotte.

De kleinkinderen zijn Tim, Melanie, Pauline, Amber, Renée (+) en Manu.

Vic is Brigittes achterkleinkindje.

Brigitte was zorgkundige van opleiding, maar ging al snel in de horeca werken. Haar vader was ober en ze leerde de job van haar vader.

Brigitte was vooral gekend als uitbaatster van De Gilde in Bissegem. In het begin dat ze samen met haar man De Gilde uitbaatte, combineerde ze die uitbating nog met haar ander werk.

Brigitte – in de Gilde gekend als ‘Stance’ – stond meer dan 25 jaar achter de toog van De Gilde, van oktober 1990 tot de coöperatieve stopte en Brigitte met pensioen ging op 1 april 2016.

In De Gilde waren verschillende verenigingen gehuisvest, zoals de Kaartersclub De Dulle Manillers, de kaartersclub van Okra, de biljartclub De Nachtvlinders, een spaarkas, de muziekvereniging Jong en moedig, een dartsclub, een duivenclub, wielertoeristen, enz…

Ook na haar pensioen was Brigitte in Lendelede gekend als een actieve volkse dame.

De afscheidsdienst vindt plaats op zaterdag 18 maart om 16 uur in de aula van het rouwcentrum Depoorter in  de Burgemeester Vandenbogaerdelaan 27 in Izegem.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.