Search

Brevetuitreiking bij het Rode Kruis-Wevelgem

copyright foto Els Deleu

In de Rode Kruis-afdeling in Wevelgem vond vrijdagavond de brevetuitreiking plaats voor de cursisten die een eerste hulp-opleiding volgden in het najaar.

“We starten onze cursussen altijd na Wevelgem-kermis”, stelt Philippe Stragier van de dienst Vorming. “De cursussen vinden plaats op vrijdagavond en zondagmorgen.”

De cursus bestond uit twee delen.

Vier mensen volgden de basiscursus en haalden hiervan het brevet. Het zijn Sam Bonte, Manon Lambert, Aaliyah Morgül en Kaat Nuyttens.

De volledige cursus werd gevolgd door Lindsai Callens, Eva Cuylits, Dieter Deschuymere, Jochen Geerardyn, Robbe Grijp, Maaike Opsomer, Kevin Stamper, Brenda Tancré en Aiko Vandenderschs. Ook zij kregen hun brevet.

De brevetten zijn 5 jaar geldig, maar wie de cursus volgde is altijd welkom om eens tijdens een volgende cursus binnen te springen in het Rode Kruis-lokaal in de Papestraat in Wevelgem, om nog wat op te frissen. Na vijf jaar leggen de brevethouders opnieuw hun examen af om hun brevet te verlengen.

Voorzitter Bram Maes deed nog eens een oproep naar vrijwilligers. “We hebben in de verschillende diensten mensen nodig”, besloot hij.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.