Search

BOB-wintercampagne in Kortrijk en Lendelede

Tijdens deze BOB-wintercampagne voerde de politiezone VLAS op zaterdagavond (en -nacht) 18 december 2021 gerichte alcoholcontroles uit.

De verkeerspolitie stond opgesteld in de Meensesteenweg en Oudenaardsesteenweg in Kortrijk en op de Rijksweg in Lendelede. Bij de controles op de Rijksweg werd ook hier nauw samengewerkt met de collega’s van de PZ RIHO, waardoor er controleposten in beide richtingen konden opgesteld worden.

Resultaten

Op de 3 locaties samen werden in totaal 633 bestuurders uit het verkeer gehaald om een alcoholtest af te leggen. Slechts van hen hadden te veel gedronken, wat overeenkomt met 1,42%:

·       2 overtreders moesten hun rijbewijs 3 uren inleveren; hier werd de boete van 179 euro onmiddellijk betaald, de rest zal hun boete opgelegd krijgen via het parket/rechtbank

·       5 overtreders moesten hun rijbewijs 6 uren inleveren

·       bij de andere 2 overtreders werd het rijbewijs, gezien de hoge graad van intoxicatie, onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken

“Alle 624 bestuurders die volledig in orde waren, kregen de gekende BOB-sleutelhanger. 

In Kortrijk, Kuurne en Lendelede zijn er gans het jaar door alcoholcontroles. Uiteraard steekt de politiezone VLAS tijdens deze BOB-wintercampagne nog een tandje bij, want alleen door depakkans te verhogen loopt de kleine categorie hardleerse bestuurders tegen de lamp. Het resultaat van dit weekend toont aan dat het overgrote deel van de bestuurders de boodschap heel duidelijk begrepen heeft”, luidt het bij Politiezone VLAS.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.