Bissegem Kermis met grote Rommelmarkt

Het vierde weekend van september is er traditioneel Bissegem Kermis. We gingen even langs bij de organisatoren voor wat toelichting bij het programma.

“Dit jaar is er nog altijd geen reuzenstoet. We hopen deze in 2025 of 2026 te kunnen organiseren na de werken in de Driekerkenstraat en aan de kerk”.

Vrijdag 22 september

De kermisattracties gaan op vrijdag om 16 uur open voor het grote publiek. “In de namiddag komen de kinderen van de kleuterschool al voor een ritje op de draaimolen.”

Om 19.30 uur is er opnieuw een lampionnentocht doorheen Bissegem. “We verzamelen aan de podiumwagen op Bissegemplaats. Dan gaan we via de Rietputparking naar de Neerbeekvallei om dan langs de Leie naar de Wevelgemse Voetweg te trekken. Via de Pastoor Sterckxstraat, de Remi Vermandelestraat en de Hendrik Dewildestraat keren we terug naar de Driekerkenstraat om dan zo weer op Bissegemplaats aan te komen.”

Er is een stopplaats voorzien in de Wevelgemse Voetweg. “Daar hebben we een mooi zicht op de nieuwe Leiebrug die verlicht is.” Op die stopplaats is er voor iedereen een drankje en een versnapering voor de kinderen.

Zaterdag 23 september

Om 17 uur is er een eucharistievering voor de kermis. Deze vindt plaats in de kleuterschool. Om 18 uur start het eerste optreden op Bissegemplaats met de rap-groep Nitraat uit Heule.

Billy Blue, een Elvis-imitator uit de streek zingt om 19 uur.

In het straatje tussen de kerk en het Koningshof wordt een ‘Fworre Fuif’ georganiseerd door ’t Koningshof. Bij slecht weer draaien de DJ’s binnen in de kroeg. DJ Lootje draait er vanaf 21 uur. Deacon vanaf 23 uur en daarna neemt DJ Lootje weer over.

Zondag 24 september en maandag 25 september

’s Morgens begint de Grote Antiek- en Rommelmarkt in de Driekerkenwijk. Van 5 uur ’s morgens tot 18 uur ’s avonds zijn de straten en pleinen binnen het parcours van de rommelmarkt verkeersvrij en is er parkeerverbod.

De rommelmarkt loopt van Bissegemplaats tot het kruispunt met de Neerbeekstraat, in de Neerbeekstraat vanaf de Driekerkenstraat tot aan het kruispunt met de Kerkvoetweg, in de Kerkvoetweg tot aan het kruispunt met de Pastoriekouter, in de Pastoriekouter tot aan het kruispunt met de Gerbodelaan, in de Gerbodelaan tot aan het kruispunt met de Neerbeekstraat.

“We proberen de Rietputparking vrij te houden en nemen deze enkel in voor de rommelmarkt mocht alles volledig vol staan”, luidt het.

De bewoners langs het parcours van de Rommelmarkt kunnen ten laatste om 6 uur ’s morgens een plaats voor hun huis innemen. Deze tekenen ze af op zaterdagavond met de tekst ‘buurtbewoner’. Inwoners van Bissegem mogen gratis op de rommelmarkt staan. Anderen betalen 10 euro voor een standplaats voor een onbeperkt aantal meter. Er wordt niet vooraf ingeschreven.

De Rommelmarkt duurt tot 18 uur.

Er wordt opgemerkt dat tijdens het evenement de wegen en pleinen op het parcours van de rommelmarkt afgesloten zijn voor het verkeer. Ook de uitvalsweg naar Marke is enkel richting Marke mogelijk en de terugweg is niet mogelijk, want de toegang via Bissegemplaats is afgezet.

Om 15 uur is er het kermisconcert door de Concertharmonie Crescendo en Jong Crescendo in de buitenomgeving van het Oud Gemeentehuis.

DJ Mestdax draait vanaf 17 uur aan ’t Koningshof voor het vervolg van de ‘Fworre Fuif’.

Om 18 uur is er een feestworp van op de podiumwagen op het Dorpsplein.

Wie in ’t Koningshof of in de kantine van KRC Bissegem vooraf een kaart van 25 euro koopt voor het Mosselfestijn, kan hier op zondag of maandag voor aanschuiven in de feestzaal van ’t Koningshof.

Op maandag blijft de Sebastiaansgilde nog altijd de boogschieting voor parochianen organiseren in hun club op de Rietput. Ook wie geen ervaring heeft kan het boogschieten daar onder de knie krijgen. De parochianenschieting start op maandag om 19 uur.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.