Search

“Bij onze theatergroep is het altijd al een familiaal gebeuren geweest”

Op 1 en 2 maart brengt de Gullegemse theatergroep Thea Muze de voorstellingen van de komedie ‘OlivAlex’. We deden een babbel met enkele medewerkers die vertelden dat het in hun theatergroep altijd wel een familiaal gebeuren geweest is.

Theatergroep Thea Muze is een jonge groep. Kenneth Soetaert uit Gullegem is één van de oprichters en is de huisregisseur. “Dit keer beperk ik me tot het regisseren, en speel ik niet mee”, vertelt hij. Gelukkig maar, want een sportongeval deed hem het afgelopen weekend in het gips belanden.

De cast

De cast bestaat dit keer uit Jonas Callens uit Gullegem, Emmelie Grymonprez uit Deerlijk, Evy Velghe uit Wevelgem, Tom Depoorter uit Moorslede, Amy Gevers uit Waregem, Björn Taelman uit Bissegem en Kyara Seynaeve, Jordy Depoortere en Aurelie Deroose uit Harelbeke.

Voor Aurelie is het haar eerste keer op de planken. Door haar verloofde Jordy Depoortere kwam ze bij de theatergroep terecht. “Hij speelt al zijn negende voorstelling. Ik was vroeger eerder verlegen, maar door de sfeer in de groep te zien wou ik het toneel spelen ook wel eens proberen. Ik doe het echt graag. Jordy moest geen moeite doen om me te overtuigen!”

Aurelies zus Maike die in Zwevegem woont is dit jaar toneelmeester. “Vroeger deden we soms optredentjes met onze nichtjes. Daar speelde Aurelie ook in mee, het zat er toen eigenlijk al een beetje in.” Jonas Callens die meespeelt en Evi Callens die vorig jaar op de planken stond zijn ook een neef en nicht van Aurelie en Maike.

“In onze toneelgroep is het eigenlijk altijd al een beetje een familiegebeuren geweest”, reageert Kenneth. “We zijn immers ook een hele familiale groep.”

Het stuk

Het stuk is gebaseerd op de komedie Kuuroord Fontina van Pol Anrys. “Wij maakten er Kuuroord ‘OlivAlex’ van”, vertelt Kenneth. “Het kuuroord wordt uitgebaat door Olivia en Alex. Door een concurrerend kuuroord in dezelfde straat, zitten Olivia en Alex echter met schulden. Ze hopen dat het beter zal gaan als koningin Mathilde in de zaak zou komen kuren. Dat zou hen een mooie naam geven.

Omdat hun personeelsleden het aftrapten omdat Olivia en Alex hen niet konden betalen, faken Olivia en Alex beiden een tweelingzus en tweelingbroer om over te komen als een familiezaak. Dat zorgt voor voortdurende verkleedpartijen. Op het ogenblik dat de gasten komen, duiken allerlei onvoorziene situaties op en raken Olivia en Alex verzeild in een moordzaak. Ze proberen op te biechten hoe het nu werkelijk in elkaar zit, maar dat wordt niet zomaar geloofd.”

Praktisch

De voorstellingen vinden plaats op vrijdag 1 en zaterdag 2 maart, telkens om 20 uur in het OC De Cerf in de Kerkstraat 1 in Gullegem. In de inkomprijs van 12 euro per persoon is een consumptie inbegrepen.

Tickets bestellen kan via de spelers of via soetaertkenneth@hotmail.com

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.