Search

Bij LUX zijn ze helemaal klaar om te feesten

vooraan op de foto zitten links Arne Demyttenaere en rechts Axel Vandenheede. Achteraan staan v.l.n.r. Pepijn Vanneste, Jurgen Van Heirsele, Nathalie Wauthier, Johannes Vandenbogaerde, Peter Dekimpe en Bert Vanneste. Bestuurslid Jelle Janssens ontbreekt op de foto (copyright foto Els Deleu)

“Op zaterdag 28 mei zullen we feesten voor drie edities ver”, luidt het bij de organisatoren van het gratis toegankelijk LUX festival in Rollegem.

De afgelopen twee jaar kon er in Rollegem geen LUX-festival plaatsvinden. “Er was in 2020 enkel ‘LUX in den hof’”, aldus de organisatoren, die kosten noch moeite spaarden om een echt feest te bouwen. Op de vooravond van het LUX-festival is er zelfs al een Comedy-avond.

Het LUX-bestuur koos ook dit jaar voor een goed doel. Het werd vzw Hartekinderen, een vereniging voor kinderen en jongeren met een aangeboren hartafwijking en hun families. DJ Lennert Wolfs, de resident-DJ van de Carré in Willebroek die in de DJ-booth staat is de ambassadeur van deze vzw en is aanwezig op LUX-festival.

Animatie en foodtrucks

Van 14 tot 20 uur is er de hele zaterdagnamiddag kinderanimatie met gocarts, smoothiefietsen, baden, een springkastelendorp, een schminkstand, straattheater, cupcakes versieren, een insectenhotel bouwen, workshops van Villa iMagina, De Stroom en Athena en een hoogteparcours in ’t Bosselke.

Er wordt ook gezorgd voor de nodige foodtrucks met onder meer hamburgers, Aziatische gerechtjes en Afrikaanse lekkernijen en er zijn bars op het terrein.

Optredens en demonstraties

Er zijn optredens en demonstraties van de danscrew van Vaste Vuist Lauwe en van Xtreme Dance uit Moeskroen die laat zien dat paaldansen topsport is. “Iedereen zal de kans krijgen om de danspaal te lijf te gaan”.

Politiezone VLAS geeft demo’s met politiehonden en met de politiedrone. Je kan bij de politie ook een ‘beeptest’ doen in het kader van rekrutering bij de politie. “Schrik niet als je televisiecrews ziet rondlopen, want PZ VLAS wordt momenteel gevolgd door het VTM-programma ‘Helden van Hier’.”

Naar de avond toe zijn er optredens van The Gambits, The Puppeteers en Soul Avenue. In de DJ-booth staan dj’s Dimkee, Destin en Lennert Wolfs.

Starten op vrijdag

Op vrijdag 27 mei is er al een comedy-avond met ‘Comedy-de-LUX in het buurthuis.

Meer hierover vind je op (klik op de titel) :

Een ticket voor Comedy-de-LUX kost 8 euro en is online te bestellen via https://www.billetweb.fr/comedy-de-lux.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.