Search

Bert is jongste member van de Orde van de Ezel

Bert Verhaeghe, die in december 34 jaar werd werd tijdens de statutaire jaarvergadering van de Orde van de Ezel van maandag 14 maart verkozen tot nieuwste en jongste member bij de Orde.

De statuten van de Orde van de Ezel beperken het aantal effectieve leden, members genaamd, tot 23, wat evenveel is als het aantal gemeenteraadsleden in Kuurne. Door zeventigplussers ‘op pensioen te zetten’ kan de Orde de groep verder verjongen.

Bert is een echte Kuurnenaar. Hij groeide er op en liep school in de Vrije Lagere School Sint-Michiel en in Spes Nostra. Hij studeerde af als bouwkundig industrieel ingenieur en na enkele jaren in het buitenland – onder meer in Oman en Australië – klonk de lokroep van Kuurne en zijn echtgenote Charlotte Deraeve die ook een echte Kuurnse is. Het gezin telt met Remi en Anna twee kinderen.

Hij is geëngageerd als actief lid van de ouderraad in VBS Sint-Pieter. Hij speelt schuiftrombone bij Harmonie Moed en Vlijt en deed meer dan 20 jaar aan vlaggenzwaaien, eerst in de Kureo en later ook in Agerato, waar hij ook voorzitter was.

“Bert heeft het juiste DNA. om mee te helpen bouwen aan hun doel om de naam en de faam van de gemeente Kuurne zowel op cultureel als op folkloristisch gebied bekendheid te geven in binnen- en buitenland”, luidt het bij de Orde van de Ezel.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.