Search

Bellegem Congé

de organisatoren van Bellegem Congé (copyright foto Els Deleu)

Op zaterdag 25 juni wensten de Bellegemnaren elkaar een goede gezondheid en veel geluk toe tijdens Bellegem Congé in het OC De Wervel. Dit deden ze in plaats van de gebruikelijke nieuwjaarsreceptie die in januari vervangen werd door een radio-uitzending Bellegem Klinkt.

Coördinator van de OC-raad Marc Roobroeck hoopt dat de vervelende periode nu voorbij is en dat mensen weer dingen kunnen organiseren. “De Zwingel is gemoderniseerd, onze medewerkers staan paraat en De Wervel staat opnieuw tot jullie beschikking.” Marc beloofde ook dat de mensen van Bellegem weldra zullen kunnen kennismaken met het bewonersplatform, een nieuw initiatief waar inspraak voorop staat.

Het OC De Wervel biedt onderdak aan 27 verenigingen. “Het OC is het kloppende socio-culturele hart van Bellegem”, aldus schepen van Ontmoetingscentra en Deelgemeenten Stephanie Demeyer. Ze sprak ook over de werken die gepland zijn in Bellegem, zoals de rioleringswerken in de Aubettestraat, Kwademeers, Yserbytdreef en Kreupelstraat waar 150 Bellegemse huizen worden aangesloten op de waterzuivering. “De grachten, de Keibeek en de Ooievaarsnestbeek worden zo een stuk properder. Ook de heraanleg van de Bellegemsestraat wordt nu concreet. Zowel het wegdek, de voetpaden als de rioleringen worden vernieuwd om de verkeersveiligheid en doorstroming van deze hoofdweg te verbeteren. Dit jaar wordt het finale ontwerp opgemaakt in nauw overleg met de Bellegemnaren zodat de werken in 2023 van start kunnen gaan”, besloot de schepen.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.