Search

Beleving in de ruimste zin, de koekjes hangen in de lucht

copyright foto Els Deleu

WILD is het pop-up restaurant van Thijs Gelaude (31) en Chaëlle Danneels (29) uit Zwevezele. Ze runnen WILD voor ruim een maand op Domein Gulden Spoor in Kortrijk. Op donderdagavond 28 oktober ging WILD van start.

Thijs en Chaëlle zijn niet nieuw in Kortrijk. In de Spinnerijstraat runnen ze cotton KITCHEN, een foodbar waar je zowel gerechtjes kan afhalen als ze ter plaatse kan nuttigen.

Thijs en Chaëlle

Chaëlle Danneels die afkomstig is uit Wingene leerde zo’n twaalf jaar geleden haar man Thijs Gelaude kennen op Hotelschool Spermalie in Brugge, waar ze allebei hun hotelopleiding volgden. Ze wonen met hun kinderen Henri (4) en Cosette (1) in Zwevezele, de gemeente waar Thijs opgroeide.

Thijs en Chaëlle liepen stage op verschillende plaatsen in het zuiden van Frankrijk.  Thijs startte zijn loopbaan bij Bartholomeus, trok dan naar Zilte en naar Kommilfoo, beide in Antwerpen en werkte dan in Hertog Jan in Brugge. Hij werkte ook een tijdje in Singapore.

Thijs en Chaëlle volgden elkaar een beetje. Na Spermalie volgde Chaëlle nog hotelmanagement in Antwerpen. In Kortrijk was ze assistent-general-manager in De Broel en was ze nog hotelmanager in een boetiekhotel in Brussel.

Thijs en Chaëlle deden samen nog de uitbating van een hotel in Nice. “We zijn teruggekeerd toen ik zwanger was van ons eerste kindje. We hebben nog altijd klanten van in Nice die ons blijven volgen!” Daarna deed Chaëlle nog de opstart van Radisson Blue in Brugge.

Projecten

Thijs en Chaëlle houden van projectjes en hadden op een bepaald moment een mobiele keuken gehuurd. “We zouden bij mijn ouders op de oprit koken maar verkochten zonder dat we dit verwacht hadden meer dan 600 menu’s. We moesten verschillende familieleden optrommelen om te komen helpen”, lacht Chaëlle. “Menu’s afhalen kenden de mensen voor de coronaperiode nog niet zo goed. We werden ook gevraagd om feestjes te verzorgen. Zo ontstond Catering Cachette. We werkten twee jaar van uit het poolhouse van mijn ouders. Er was gelukkig een koelcel! Toen mensen ons vroegen wat ons plan was, moesten we toegeven dat we dat eigenlijk niet hadden. Tijdens de coronaperiode is Catering Cachette rap gegroeid want we waren van de eersten die met afhaalmenu’s werkten. Toen iedereen begon met afhaalmenu’s zijn wij er mee gestopt. We stortten ons op nieuwe projecten. Zo ontstond middenin de coronaperiode Cotton KITCHEN in Cotton Factory, in de oude katoenspinnerij in de Spinnerijstraat in Kortrijk. “We werden in september gevraagd of we geen winkel zouden openen, en in november gingen we open. Het was ook niet druk in de evenementen.” In Cotton KITCHEN kunnen klanten gerechtjes afhalen of ter plaatse nuttigen. Er zijn vijftig zitplaatsen. “We hebben er voornamelijk businessklanten.”

Tijdens de coronaperiode organiseerden Thijs en Chaëlle ook verschillende keren ‘Diner Separé’, waar je aan een lange tafel in je bubbel kon komen eten. “De afstand werd er behouden. Deze pop-up evenementen vonden al plaats in Yerseke, Gent, Vollezele en Brugge, en werden telkens in een bepaald thema georganiseerd en vonden telkens op één of twee dagen plaats, telkens op een locatie waar je anders nooit komt. Het was telkens weer een beleving die bijblijft. Zo trokken de gasten in Yerseke de zee op om oesters te plukken.

WILD

WILD is een concept dat Thijs en Chaëlle herhalen van twee jaar geleden, waar een volledig menu op basis van wildproducten geserveerd wordt, dit op Domein Gulden Spoor in Kortrijk, net als twee jaar geleden. “We proberen alles in vraag te stellen en staan stil over hoe we iets op een andere manier kunnen brengen”, legt Chaëlle uit. “Het eerste hapje hangt al in de boom boven de tafels.”

Je kan kiezen voor een vast drie- of viergangenmenu dat volledig uitgedacht werd en klopt qua foodpairing. Het aperitief is huisgemaakt en bedacht door sommelier Hannes Desmedt uit Harelbeke/Kuurne. Sommelier Pieter De Pauw stond in voor de wijnkaart. “We zijn maar ruim één maand open en proberen dus ook het beste aan te bieden. Verder kan je fazant, oesters, ter plaatse gemaakte risotto in een parmezaanse bol verwachten. Het bord met het dessert wordt ook niet gewoon ingezet, we proberen er iets mee te doen. Ook met de twee soorten koffie maken we het verschil. We trekken dus het topniveau van begin tot einde door.”

Topteam

In WILD doet Chaëlle vooral de organisatie. Ze staat in de zaal maar ze helpt ook in de decoratie, de keuken en in de bar. “Ik kan overal mijn plan trekken.” Thijs stuurt de keuken aan, maar komt ook graag een babbeltje slaan met de klanten. Chaëlle merkt nog op dat de pluimen niet enkel voor haar en Thijs zijn. “We hebben een team dat keihard meewerkt. Zo is er medewerking voor organisatie, keuken en zaal en er zijn ook twee sommeliers zodat er iedere service een sommelier aanwezig is. Wij kunnen het niet met z’n twee, een mooi project is de verdienste van iedereen!”

WILD is een pop-up concept van 28 oktober tot en met zondag 5 december. Het is ’s avonds open van donderdag tot en met maandag én op zondagmiddag. WILD is te bereiken aan de Loodwitstraat 21 in Kortrijk. Reserveren kan via www.wildbar.be

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.