Search

Axl en Keano in ‘De raad van Soeki’

links Axl Steyt en rechts Keano Vanlerberghe (copyright foto Els Deleu)

Op woensdag 20 maart kan je de eerste aflevering van De raad van Soeki zien op Ketnet. In deze serie kan je ook Axl Steyt (17) uit Heule en Keano Vanlerberghe (17) uit Kortrijk zien. Axl was er edelfigurant en Keano figurant. Beiden willen later iets in de media of op de planken doen.

We ontmoeten Axl en Keano op het feest van de toneelgroep Edelweiss in Bissegem. Daar speelde Axl vorige maand de bruidegom in de productie Just Married. Er waren niet voldoende rollen voor alle jongeren, maar Keano zette zich gedurende alle voorstellingen in achter de bar.

Vrienden

Axl en Keano zijn al vrienden van in de kleuterschool. Ook nu nog zitten ze samen in het Guldensporencollege campus Kaai, waar ze Media en Communicatie volgen. “We kennen elkaar door en door. We zijn als broers en trekken eigenlijk al 16 jaar samen op. Ook onze mama’s kennen elkaar. Ze gaan samen naar de oudercontacten.” Enkel in het vierde en het vijfde middelbaar zaten de jongens niet in dezelfde klas.

“We helpen elkaar altijd en schrijven ons samen in voor audities of figuranten- of acteursopdrachten. We zijn er voor elkaar en voeren geen concurrentiestrijd.”

“We zoeken regelmatig op internetsites als er figuranten of acteurs gezocht worden en als het kan schrijven we ons in”, vertellen Axl en Keano. “Het is altijd onze droom geweest om samen in Familie te spelen.”

Axl wil acteur worden en Keano zit meer met (jazz/pop)muzikant in zijn hoofd, maar wil ook acteren. Beiden willen ook presenteren.

Keano speelt zowel akoestische als elektrische gitaar. Dat leerde hij in de muziekschool. Hij volgt nog altijd gitaarlessen in Vichte. Daarnaast doet hij breakdance.

Volgend jaar wil hij in MUDA in Gent het zevende jaar muziek volgen. “Daarna zal ik me voorbereiden voor KASK in Gent en PXL in Hasselt. Nu ligt mijn focus wel op muziek maar het acteren laat ik niet vallen.”

Axl zal het toelatingsexamen voor KASK in Gent en RITCS in Brussel meedoen. “Als dat niet lukt, volg ik een zevende jaar of een communicatierichting in VIVES. Dan doe ik dat toelatingsexamen later nog eens opnieuw. Mocht het echt niet lukken, dan doe ik iets anders in de media, ik denk aan radio of journalistiek.”

Naast toneel speelt Axl  in zijn vrije tijd ook voetbal bij KDNS Heule. Hij geeft er ook training aan kinderen van het derde leerjaar.

“Ik zou ook nog graag leren zingen”, aldus Axl.

De raad van Soeki

Voor de opnames moesten de jongens in de grote vakantie van vorig jaar vijf of zes dagen naar het Atheneum van Lier waar de opnames plaats vonden.

Ze moesten er telkens om 7.30 uur zijn en gingen er met de trein naar toe. “We stonden elke dag om 3.40 uur op hiervoor en ontbeten op de trein.”

“Er waren drie of vier weken opnames”, zeggen ze. Axl moest als figurant twee keer iets roepen en Keano figureerde enkel.

De jongens waren niet aan hun proefstuk toe. “We gingen al eens naar een opnamedag voor ‘Meisjes’ op Ketnet ook.”

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.