Search

Anna zorgde voor alle kindjes uit de buurt

wijlen Anna Verbrugghe op haar 102° verjaardag (copyright foto Els Deleu)

Op dinsdag 27 september is de 102-jarige Anna Verbrugghe overleden in het woonzorgcentrum Biezenheem in Bissegem.

Anna werd op 7 juni 1920 geboren in Oekene. Op haar derde verloor ze haar mama waardoor zij en haar broer en zus vele jaren in een weeshuis in Lendelede verbleven. Toen de kinderen oud genoeg waren om alleen thuis te blijven terwijl hun vader aan het werk was kwamen Anna en haar broer en zus weer thuis wonen.

Anna was de weduwe van Albert Vandendriessche (gekend als ‘Bèrke van ’t puppekot’).

De kinderen zijn Marie-Rose (+) (en Ronny Malysse met Veva Hessel, Heule), Jean-Marie (met Marijke D’haene, Wevelgem) en Marie-Paule (met Rudy Overbergh, Bissegem). De kleinkinderen zijn Nathalie, Christof, Annelies, Charlotte, Jelle (+), Pieter en Thomas. Er zijn acht achterkleinkinderen.

Op haar 18de trok Anna naar Oostenrijk om er bij een Weense advocatenfamilie te werken en na vijf jaar ging ze aan de slag als dienstmeid bij een zieke vrouw in een Bissegems gezin.

Later bleef Anna thuis om voor het gezin te zorgen. Ze zorgde ook voor de kinderen uit de straat en ging met veel kinderen wandelen langs de Leie en met hen picknicken in de ‘bommenputten’.

Reizen was iets wat Anna graag deed. Ze trok vaak met haar man naar Spanje en na zijn overlijden ging ze met haar zoon mee met de bus. Ze ging ook nog naar Hongarije en Slovenië. Anna genoot ook van koffiekransjes.

Anna woonde nog in ‘de Margarinereke’ in de Kerkstraat (nu de Driekerkenstraat). 12 jaar geleden verhuisde ze naar een assistentiewoning in Bissegem en 7 jaar geleden nam ze haar intrek in het woonzorgcentrum Biezenheem. Daar is ze dinsdag overleden.

De familie is het personeel van het woonzorgcentrum heel dankbaar voor de vele goede zorgen. “Ze hebben haar verwend zoals ze met hun eigen moeder zouden doen”, luidt het.

De afscheidsdienst vindt plaats op dinsdag 4 oktober om 11 uur in het crematorium Uitzicht aan de Ambassadeur Baertlaan 5 in Kortrijk.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.