Search

Ambiance en mooie prijzen op het BK Savatteschieten

copyright foto Els Deleu

Op het Savatteschieten van zondag 4 september aan café ‘t Schuttershof in Marke, was er zoals elk jaar veel ambiance. De prijzen werden ’s avonds uitgereikt door burgemeester Ruth Vandenberghe, schepen Wout Maddens en schepen Wouter Allijns. Deze laatste nam ook deel aan het kampioenschap.

Ploegenkampioenschap

Het eerste gedeelte was het ploegenkampioenschap. Hiervoor moet vooraf ingeschreven worden. Er zijn tal van disciplines, en het gaat niet enkel om zo ver mogelijk te schieten. “Dat kampioenschap is altijd razendsnel volzet”, luidt het bij de organisatoren.

Het ploegenkampioenschap werd gewonnen door de ploeg ‘Dikke tieten vs de knitsers’. Bij de ploegnaam rezen wel wat vragen, maar dat kon Dominique Vermeire uit Wervik uitleggen. “Die ‘dikke tieten’ verwijst naar een zotte hit van Rammstein”, zegt hij. “We konden dit gebruiken want het is de eerste keer dat in onze ploeg een vrouw deelneemt, nl. Julie Van Haeren uit Gent.  En we moeten toegeven, aan haar hebben we onze overwinning te danken. De knitsers komt van samen één knitsen, wat betekent samen één drinken.”

Dominique (bij zijn vrienden gekend als ‘Beestje’) neemt al zeven jaar met een ploeg deel aan het Savatteschieten in Marke. “Nog eens enkel jaar was het team hetzelfde.”

“Wij waren het eerste team dat ooit in tenue kwam, en we kwamen met bijpassende muziek. Nu mag iedereen nummers kiezen.”

Ook Dominiques kinderen namen deel aan het BK individueel. “De kinderen oefenen regelmatig bij ons buiten.” Iets verder in dit artikel zal je kunnen lezen dat zoon Foons het kampioenschap won bij de kinderen.

Naast Dominique en Julie waren de andere ploegleden Loeka Hovaere uit Beitem, Bart Decubber uit Zwevegem en Shane Verschoore uit Beveren-Leie.

De winnende ploeg won een frietkar met frieten en frikandellen voor 40 mensen. “We zullen een feestje organiseren met al onze deelnemers en partners. We nodigen ook de deelnemers van de vorige jaren uit.”

Belgisch kampioenschap

Na het ploegenkampioenschap volgde het BK Savatteschieten individueel. “Al voor de tiende keer organiseren we dit BK. De hele namiddag probeerden de deelnemers zo ver mogelijk hun ‘savat te schieten’.

Bij de mannen won Gilles Geldhof uit Bellegem, werd Ward Honoré uit Kortrijk tweede en Arne Breye uit Marke werd derde.

De winnaar won een jaar gratis bier in Café ’t Schuttershof en een jaar lang elke week een gratis Bicky Burger.

Ward Honoré, die keizer was door zijn overwinningen die elkaar de vorige drie edities opvolgden, werd voor de organisatoren gehuldigd. Hij kreeg uit handen van burgemeester Ruth Vandenberghe een aandenken dat door Marks kunstenaar Tom Mestdach gemaakt werd in hout.

Hetty Boons uit Marke won bij de vrouwen. Thamaika Godefroidt uit Marke werd tweede en Isabel Boons die uit Marke afkomstig is maar nu in Diksmuide woont, de zus van Hetty werd derde. De drie finalisten zijn allemaal familie van elkaar.

Foons Vermeire uit Wervik werd eerste bij de kinderen, hij werd gevolgd door Henri D’hondt uit Vladslo en Gaspar die derde werd.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.