Search

Amand was een harde werker

wijlen Amand Callewaert (Begrafenissen Bloyart/Sereni)

Op donderdag 25 mei is Amand Callewaert rustig ingeslapen in het AZ Groeninge in Kortrijk.

Amand werd op 31 janauri 1933 geboren in Kortrijk. Hij groeide er op in Edgard Tinellaan.

Amand was de echtgenoot van Christiane Bloyart en woonde in de Koolkappersstraat in Kortrijk. Voordien was dat grondgebied Kuurne.

Laatst verbleef hij in de afdeling De Parel van het woonzorgcentrum H.Familie in Kuurne.

De kinderen zijn Martin (met Ria Deganck, Hulste), Benny (met Mia Clairhout, Kortrijk), Didier (met Ann Hondekyn, Harelbeke), en Stefaan (met Linda Messeaen, Kortrijk). Er zijn 10 kleinkinderen en 5 achterkleinkinderen.

Amand genoot een opleiding tot goudsmid. Hij werkte ook meer dan 20 jaar als goudsmid. Toen er in de goudsector wat minder werk begon te komen, nam Amand een melkronde over in Hulste. In het begin werd er nog verse melk uit een kan geleverd, en moest er vrijwel elke dag geleverd worden. Dan schakelde Amand over naar gesteriliseerde melk, waardoor hij enkele dagen meer vrij had. Op die vrije dagen deed Amand dan geldtransporten voor Securitas. Na zo’n 20 jaar stopte Amand met zijn melkronde en ging hij volledig bij Securitas werken. Hij nam er nog eens de gebouwenbewaking bij. Hij werkte nogal veel ’s nachts en tijdens de weekends en daardoor maakte hij de overstap naar het Vormingsinstituut (dat later Syntra werd). Hij was er tot zijn 65ste barman.  

Armand kon nog niet stilzitten en ging dan helpen bij Begrafenissen Bloyart. Nadat hij te kampen kreeg met rugproblemen beperkte hij dat werk dan tot het naar het crematorium brengen van stoffelijke overschotten naar Brugge, want er was toen nog geen crematorium in Kortrijk. Hij moet rond zijn 75ste gestopt zijn met werken. Amand is altijd dus een harde werker geweest.

Amand genoot van een aperitief bij de kinderen en familiebezoekjes. Na het eten kwamen de kaarten vrijwel altijd op tafel om een kaartspelletje te spelen.

Laatst zorgde Christiane voor Amand, die met dementie te kampen kreeg. Amand ging ook drie dagen per week naar het dagcentrum van De Korenbloem.

Na een tromboze bij Christiane dit jaar ging Amand op kortverblijf in De Korenbloem.

Na het ontslag van Christiane in de revalidatie, trok het koppel samen naar een nieuwbouw-koppelkamer het woonzorgcentrum Heilige Familie in Kuurne. Kort erna verhuisde Amand naar een kamer op de afdeling De Parel in hetzelfde woonzorgcentrum.

Zowel over de zorgen in De Korenbloem in Kortrijk als in De Heilige Familie in Kuurne is de familie uiterst tevreden.

Na het opkomen van koorts én een val, werd Amand opgenomen in het ziekenhuis AZ Groeninge, waar hij donderdag overleden is.

De uitvaartdienst vindt plaats op zaterdag 3 juni om 10 uur in de Sint-Pius X-kerk in de Sint-Elooisdreef in Kortrijk.

(Begrafenissen Bloyart/Sereni)

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.