Alles loopt verkeerd achter de schermen

Copyright foto Els Deleu

Vanaf vrijdag 14 april brengt theatergroep Thea Muze uit Gullegem voor twee weekends de komedie ‘Het bed van Juliet’ van Bart Spaey. Kenneth Soetaert staat in voor de regie.

Theatergroep Thea Muze werd opgericht in juli 2018. “We zijn oorspronkelijk gestart met theater Knoesten in Bissegem”, vertelt Kenneth Soetaert, die toen in Bissegem woonde en daarvoor bij jeugdtheater Avanti in Kortrijk speelde. “Knoesten stopte maar de toneelmicrobe bleef bij sommigen hangen. Samen met Koen Stockman en Emmelie Grymonprez richtte ik vijf jaar geleden dan theatergroep Thea Muze op in Gullegem.” Kenneth woont ondertussen ook zelf in Gullegem.

“Doorheen de jaren kwamen er ondertussen al verschillende mensen bij in onze theatergroep. Met ‘Het bed van Juliet’ zijn we al aan onze 6de productie toe. We konden tussen de lockdowns toch spelen.”

Het bed van Juliet

Het bed van Juliet is een parodie op Romeo & Julia. “Of misschien ook niet”, luidt het mysterieus.

“Het is toneel in een toneel, en alles loopt er verkeerd achter de schermen. Doordat de hoofdrolspeelster een ongeluk had, ging de groep er van uit dat de voorstelling niet kon doorgaan. Het decor is niet opgebouwd en de technieker werd naar huis gestuurd. De acteurs moeten alles zelf doen. De voorstelling wordt constant onderbroken met de nodige grappige anekdotes, gesprekken, ongelukken en dingen die kapot gaan op scène.”

“Voor de voorstelling werken we met een speciaal doek waardoor je een valse wand creëert waar je bij verduistering niet kan door zien, maar waar je met belichting toch een beeld kan geven over wat er achter de scène gebeurt”, vertelt regisseur Kenneth Soetaert die zelf ook meespeelt. “We projecteren ook beelden op het doek.”

De acteurs zijn Kenneth Soetaert, Jonas Callens en Evi Callens uit Gullegem, Emmelie Grymonprez uit Kuurne, Evy Velghe uit Wevelgem, Amy Gevers uit Boezinge, Björn Taelman uit Bissegem, Pallieter Defever uit Wervik, Kyara Seynaeve en Jordy Depoortere uit Harelbeke en Tom Depoorter uit Moorslede.

Tom en Jordy spelen dezelfde rol: Tom tijdens het eerste weekend en Jordy tijdens het tweede weekend.

Koen Stockman uit Izegem staat in voor de techniek en Maaike Deroose uit Zwevegem werkt mee achter de schermen.

Voorstellingen

De voorstellingen vinden op vrijdagen 14 en 21 april en zaterdagen 15 en 22 april telkens om 20 uur plaats in het OC De Cerf aan de Kerkstraat 1 in Gullegem. De voorstelling van 22 april is echter bijna uitverkocht.

De cafetaria is telkens al om 19 uur open. De zaal kan 5 minuten voor de start van de voorstelling betreden worden. “Het binnenkomen is eigenlijk al een deel van de voorstelling”, verklapt Kenneth nog.

Tickets zijn te verkrijgen via theamuze@outlook.com of via 0498 12 87 34

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.