Alles liep op wieltjes

Voor 8ste keer organiseerde basisschool Pius X op donderdag 22 september de tweejaarlijkse verkeersvrije dag met een ‘alles op wieltjes’ actie ten voordele van Rikolto. Die verkeersvrije dag was de slotdag van de week van de Mobiliteit die in Pius X de vrijdag ervoor startte met een Strapdag.

De 152 leerlingen uit de lagere school reden allen in twee keer een half uur zoveel mogelijk rondjes van zo’n 600 meter op de voor de gelegenheid verkeersvrije straten rondom de school. Dit deden ze op wieltjes. Voor sommigen waren dat rolschaatsen of skeelers, er waren heel veel steps en er waren ook gocarts en skateboards. Fietsen mochten niet. Verschillende kinderen (en ouders) versierden het vervoermiddel op wieltjes voor de gelegenheid.Er kon gekozen worden om een vast bedrag te sponsoren maar anderen lieten zich sponsoren per ronde ten voordele van Rikolto.

De buurt werd verwittigd en kon koffie komen drinken langs het parcours. Er werd ook cake geserveerd. De kinderen konden zich ook bevoorraden met vers fruit.

In de voormiddag oefenden de kleuters al hun behendigheid op de fiets op een afgesloten parcours. “Voor sommige kindjes was het de eerste keer dat ze fietsten”, vertelt directeur David Desmet.

De kinderen van de lagere school volgden workshops en fietsten op een verkeersvrij parcours. Er werd ook op de verkeersvrije straat gespeeld. Zo werd er geknikkerd, werden straattekeningen gemaakt en werd er ‘tussen 4 vuren’ gespeeld.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen