Search

Albatros pakt uit met zelfgeschreven komedie

copyright foto Els Deleu

Toneelgroep Albatros uit Lauwe brengt het komend weekend de voorstelling ‘Albaterras’, een zelfgeschreven stuk ter gelegenheid van 15 jaar Albatros. Peter Deslee uit Marke neemt de regie voor zijn rekening.

We zitten aan tafel samen met oprichters en co-voorzitters Joris Vanhee uit Gent en Gudrun Deneckere uit Wevelgem, en met enkele leden die meespelen in het Moorddiner. Want inderdaad, de toneelgroep brengt niet enkel een jaarlijkse productie, maar verzorgt ook af en toe moorddiners, een heel leuk initiatief als je met een groep aan tafel zit, waar je tussen de maaltijden door aan de hand van het toneelspel van Albatros-spelers moet uitvissen wie een moord pleegde.

Albaterras

Peter Deslee schreef het stuk samen met een aantal mensen van Albatros. “We wilden een stuk waar iedereen kon meespelen. Dat is natuurlijk niet evident, en daardoor keken we om het zelf te schrijven.” Bij Albatros zijn ze hiermee niet aan hun proefstuk toe. “Ook het eerste stuk dat we speelden, ‘Het zesde gebod’ was zelf geschreven.

“We spelen (tragi)komedies maar geven er meestal een speciale vonk aan. We spelen toneel met een hoek af”, luidt het.

In Albaterras kunnen we de voorbereiding en de repetities volgen voor een internationaal theaterfestival in Avignon, waar de leden van Albatros zullen spelen.

De acteurs en actrices die op het podium staan in de komedie Albaterras zijn Kato Hulders, Manuel Lowagie, Melanie Maes, Tomas Michils, Luc Stock, Stefaan Vanbiervliet, Johan Vandoorne en Hannelore Verschaeve uit Lauwe, Karin Vuylsteke uit Rekkem, Chantal Tanghe uit Menen, Gudrun Deneckere, Sabine Gheldof, Ingrid Mullebrouck, Robby Six en Merel Vanhauwaert uit Wevelgem, regisseur Peter Deslee uit Marke, Jolien Demeyere uit Mesen en Joris Vanhee uit Gent.

Praktisch

De voorstellingen vinden plaats in CC Het Applaus in de Koningin Astridlaan 44 in Lauwe in op vrijdag 22 en zaterdag 23 maart, telkens om 20 uur. De inkomprijs bedraagt 11 euro. Ondertussen is de vrijdagvoorstelling uitverkocht.

Op zondag 24 maart is er om 11 uur ook een voorstelling. Dan betaalt u 13 euro, want in die inkomprijs is een aperitiefje inbegrepen.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.