Agenda

 
 

 

Do 26 01 23

Muziekcafé : Conrad

Conrad brengt in OC Marke met zang, gitaar, percussie en synths zowel eigen als bewerkte composities en covers in een eigen singer-songwriter stijl.

Dit muziekcafé is gratis.

***

Vr 27 01 23

Tijs Vanneste en De Pelikanen – Kempingverhalen

om 20 uur in CC het SPOOR in Harelbeke.

Gewapend met liedjes van zijn nieuwe plaat Wildgroei komt Tijs Vanneste naar je toe. Samen met De Pelikanen brengt hij een verzameling gefluisterde, gesproken en gezongen liedjes met de avonturen op De Kemping als inspiratiebron. Tijs omringt zich met een topband met rasmuzikanten zoals Mario Goossens en Paul Van Bruystegem (Triggerfinger), Karel Van Mileghem (Jacle Bow), Serge Feys (TC Matic, The Bollock Brothers) en Sam Vloemans (Dez Mona). Verwacht een heel muzikale avond.

Tickets: 19 euro via https://tickets.harelbeke.be

***

Za 28 01 23

Tweedehandsbeurs

Van 9 tot 15 uur is er een tweedehandsbeurs voor baby- en kinderspullen in het OC De Troubadour aan het Vlaswaagplein in Bissegem. De toegang is gratis. Leden van De Gezinsbond brengen hun lidkaart mee.  De organisatie is in handen van de Gezinsbond Bissegem.

***

Za 28 01 23

Peuterkoekeloeren

Tussen 9.30 en 11.30 uur kan je langskomen bij VCSM Marke in de Kloosterstraat in Marke en Het Kleuterbos aan het Lieven Bauwensplein kan je langskomen met je peuter om eens kennis te maken met de scholen. 

Voor een virtueel bezoek kan je terecht via 

http://www.vcsm.be/tour

***

Vanaf Ma 30 01 23

Starten met iPhone en iPad

Start op maandag 30 januari 2023 om 8.30 uur in LDC De Vlinder in Harelbeke.

Tijdens deze lessenreeks kom je te weten hoe je deze Apple-toestellen op een efficiënte manier gebruikt. Alle basisfuncties en apps worden onder de loep genomen. Deze cursus, door CREO is bedoeld voor beginners. Neem je opgeladen iPhone/iPad mee. De lessenreeks vindt plaats van maandag 30 januari tot en met 19 juni (niet in de schoolvakanties). Prijs: 110 euro. Uiterlijk inschrijven tegen vrijdag 20 januari via 056 735 390 of devlinder@zbharelbeke.be

***

Ma 30 01 23

Infomoment RUP Empire Carpets

tussen 17.30 en 19.30 uur (vrije inloop) in DH De Rijstpekker in Hulste.

Stad Harelbeke maakte de startnota van het RUP Empire Carpets op. Het RUP bevat twee deelplannen: een uitbreiding voor het bedrijf Empire Carpets in de Brugsestraat in Hulste met compensatie door het omvormen van de site ex-Plastibert in de Kervijnstraat in Bavikhove tot landbouwzone.

***

Vanaf Di 31 01 23

Maak je eigen fotoboek op PC

Start op dinsdag 31 januari 2023 om 8.30 uur in DH De Rijstpekker in Hulste.

In deze lessenreeks door CREO leer je een professioneel ogend fotoalbum maken. Naast allerlei fotoboeken leer je ook kalenders, wenskaarten of uitnodigingen, fotocollages, posters, canvassen en andere fotogadgets ontwerpen met eigen foto’s. Neem je eigen laptop mee of geef aan dat wij er eentje voor jou voorzien. Deze lessenreeks gaat door van dinsdag 31 januari tot en met 25 april. (niet in de schoolvakanties). Prijs: 80 euro. Uiterlijk inschrijven tegen vrijdag 20 januari via 056 735 270 of derijstpekker@zbharelbeke.be

***

Di 31 01 23

Infomoment : Mijn kleinkind heeft ADHD

om 14 uur in LDC De Parette in Harelbeke.

Je kleinkind kreeg de diagnose ADHD. Maar wat betekent dit nu eigenlijk? Hoe ga je best met je kleinkind om? Els Mattelin is psychotherapeute en vertelt je er alles over. Toegangsprijs: 2,50 euro. Uiterlijk inschrijven tegen dinsdag 24 januari via 056 735 180 of deparette@zbharelbeke.be

***

Wo 01 02 23

Griet, Solo en intiem

Griet Samain uit Aalbeke brengt een mix van eigen pop- en soulsongs met hier en daar een lichte jazz-toch en enkele covers die haar typeren in de Sint-Corneliuskerk in Aalbeke.

Tickets aan 12 euro:

https://apps.ticketmatic.com/widgets/uik/addtickets?event=944440952544#!/addtickets

***

Do 02 02 23

Dag van het Woord: Word is Out!

om 20 uur in CC het SPOOR in Harelbeke.

Een collectief jonge enthousiastelingen met een grote liefde voor woordkunst kreeg carte blanche om een eigen programma in elkaar te steken. Verwacht je aan jonge en frisse acts waar met taal gespeeld wordt. Dat kan slam poetry zijn, maar ook comedy of muziek. Toegangsprijs: 7 euro. Inschrijven via https://tickets.harelbeke.be

***

Za 04 02 23

Beheerswerken in de Gavers

om 9 uur in De Gavers in Harelbeke.

Samen met een enthousiaste groep onderhouden we maandelijks de natuurgebieden in de Gavers die we in beheer hebben (Villaplasjes en het Reservaat) en voeren we beheerswerken uit. Iedereen is welkom! Nadere info volgt op de website en facebookpagina in de week ervoor. Organisatie: Natuurpunt Gaverstreke.

***

Za 04 02 23

Dag van het Woord : Poëzie met kruimels

om 10 uur in CC het SPOOR in Harelbeke.

Na een annulatie in 2021 door een of ander virusje geven we Edward van de Vendel opnieuw de plaats die hij verdient, namelijk als gastdichter op Dag van het Woord. Edward schreef meer dan tachtig kinder- en jeugdboeken: prentenboeken, gedichten voor jong en oud jeugdromans en blogs om er maar een paar te noemen. Zijn werk is overladen met prijzen in Nederland en ver daarbuiten. Tijdens een poëtisch ontbijt grasduint Edward van de Vendel doorheen zijn eigen werk. Ook nieuw jurylid van de poëziewedstrijd Lies Van Gasse brengt een performance. Van Gasse, de stadsdichter van Antwerpen, dicht met verf als beeldend kunstenaar en schildert met woorden als dichter. Na dit alles worden de laureaten van de 44ste poëziewedstrijd bekend gemaakt. De Dag van het Woord is een organisatie van de Harelbeekse Academie voor Podiumkunsten, bibliotheek Harelbeke en CC het SPOOR.

***

Za 04 02 23

Dag van het Woord: Edward van de Vendel – familievoorstelling

om 14 uur in CC het SPOOR in Harelbeke.

Superguppie is alles, Miss Eenhoorn, Wat je moet doen als je over een nijlpaard struikelt, het zijn maar een paar titels van de boeken die Edward schreef. Of hij het op deze namiddag daarover zal hebben? Dat weten we niet. Wat we wel zeker weten: Edward van de Vendel speelt met woorden en bezorgt kinderen van 6 tot 10 jaar een onvergetelijke uurtje poëzie.

***

Za 04 02 23

Dag van het Woord: literair parcours met H.A.P!

om 15.30 uur in CC het SPOOR in Harelbeke.

Raak je verloren in al die mooie woorden en gedichten van Edward van de Vendel? Geen nood, het jong podiumgeweld van H.A.P! wijst je de weg door zijn literair labyrint en gidst je op een dollemanstocht door zijn werk.

***

Zo 05 02 23

Zondagmorgenwandeling De Gavers

om 9 uur aan PRNC De Gavers, Eikenstraat 131 in Harelbeke.

Terwijl de winter nog volop heerst in het begin van februari bereidt de natuur zich voor op de aankomende lente. De tekenen zijn subtiel, onopvallend maar wel zichtbaar. Paarvorming bij vogels, de eerste mini bloesems, licht zwellende knoppen wijzen op een voorzichtige omslag van de winter naar de lente. Organisatie: Natuurpunt Gaverstreke.

***

Zo 05 02 23

Alfred den Ouden, geëngageerd

Alfred den Ouden was eind de jaren 60 regelmatig te gast in de Shokbar in Harelbeke. “Velen zullen zich dat nog herinneren. We hebben wat herinneringen verzameld en tonen die in een kleine tentoonstelling. Tijd om heel wat herinneringen op te halen”, luidt het bij het Humanistisch Verbond Kortrijk.

Op zondag 5 februari kan je vanaf 11 uur genieten van ‘Alfred den Ouden, geëngageerd’. De deuren gaan open om 10.30 uur. Inschrijven kan via hv.kortrijk@proximus.be of 0486/312897.
Inkom: leden HV Kortrijk: 6,00 €, niet-leden: 10,00 €

***

Ma 06 02 23

Infomoment Gezond Koken

Dit infomoment vindt om 14 uur plaats in DH De Rijstpekker in Hulste.

Gezond koken brengt je tot een gezondere levensstijl. Maar hoe doe je dat, gezond koken? Zijn er leuke recepten? Of kan je bestaande recepten aanpassen en een gezonde twist geven? Diëtiste Danielle Folens toont dat het mogelijk is. Ze overloopt de do’s en don’ts en leer je slechte gewoontes herkennen. 

De inkomprijs bedraagt 2,5 euro. 

Uiterlijk inschrijven tegen maandag 30 januari via 056 735 270 of via derijstpekker@zbharelbeke.be ***

Vanaf Di 07 02 23

Reeks verbindende communicatie

Dit betreft een organisatie door De Bron Harelbeke i.s.m. Avansa.

Overkomt het jou ook wel eens dat de boodschap die je wil overbrengen heel anders wordt ontvangen? Dat je je machteloos voelt omdat je het goed bedoelde en de ander zich gekwetst voelt? Dat je naast elkaar praat in plaats van met elkaar? In deze basisvorming krijg je zicht op wat verbindend communiceren betekent. We oefenen aan de hand van concrete voorbeelden en onderzoeken valkuilen die verbindende communicatie belemmeren. Er is ruimte voor uitwisseling en om zelf voorbeelden en situaties in te brengen. Dit gebeurt op een speelse, dynamische en energieke manier met humor als belangrijke hulpbron.
 
Op dinsdag 7, 14, 28 februari en 7 maart 2023 van 19 tot 22 uur in De Bron, Marktstraat 88 in Harelbeke. Prijs voor de vier avonden: 80 euro. Inschrijven via info@stadskloosterdebron.be.
***
Za 11 02 23
Arsenaal en Het Kwartier – één of andere Rus
Een hedendaagse tragedie, geïnspireerd op het leven en werk van Eduard Limonov. Straatboefje in Oekraïne, een dichter in Rusland, een zwerver en butler in New York, een rock-‘n-rollschrijver in Parijs en een strijder aan de kant van oorlogsmisdadigers: Eduard Limonov was het allemaal. In Een of andere Rus trekt Limonov als tolk en chauffeur van een oorlogsjournaliste door Joegoslavië, op weg naar oorlogsmisdadiger Karadzic. Gaandeweg verschuift de aandacht naar Limonovs eigen levensverhaal. Met een straffe cast met o.a. Janne Desmet, Tom Van Bauwel en Joris Van den Brande. Prijs: 16 euro. Inschrijven via https://tickets.harelbeke.be.
 
***

Zo 12 02 23

Ma’Bluescafé met Bai Kamara Jr

 

Bai Kamara Jr. is een singer-songwriter uit Sierra Leone en is nu gevestigd in Brussel. Bai bracht zijn jeugd door in Sierra Leone. Allebei zijn ouders werkten voor de overheid en daardoor werd hij al op jonge leeftijd geconfronteerd met de realiteit van de Afrikaanse politiek. Dit thema is ook prominent in zijn huidige muziek. Op 15-jarige leeftijd verhuisde Bai naar Engeland, waar hij verder naar school ging in Bath en Manchester. Hij schreef er ook zijn eerste songs. In 1990 verhuisde hij naar Brussel en koos voor een muzikale carrière in plaats van zijn handelsstudies voort te zetten. De thema’s van zijn muziek zijn sociale ongelijkheid, politieke en economische vluchtelingen, het milieu en persoonlijke relaties. Hij heeft gewerkt met Youssou N’Dour en The Refugee Voices voor een project van UNHCR. Hij werkt ook samen met Nader Hamid, een gitarist en singer-songwriter uit Irak. In 2007 toerde Bai met Vaya Con Dios, en zij coverden een van zijn bekendste songs Substitute.
Hij schrijft en produceert ook voor andere artiesten. Hij is ambassadeur voor Amnesty International en heeft meerdere benefietconcerten voor hen georganiseerd en er gespeeld. We hebben het geluk dat Bai bij DJ Ma’Blues ons een valentijns-programma komt brengen, vol blues en soul van de bovenste plank. Er snel bijzijn zal de boodschap zijn. Boeken hiervoor kan via mablues@proximus.be of 0486/312897…

De deuren van VC Mozaïek in de Overleiestraat 15 A in Kortrijk gaan op zondag 12 februari open om 18 uur en het concert begint om 19.30 uur.

Inschrijven via:  mablues@proximus.be of 0486/312897.
Ingang: 12.00€, leden HV-Kortrijk 10.00 €

***

Di 14 02 23

Voordracht Wietse Wiels: “bijna dood ervaringen: buitengewoon of door-normaal

Iedereen heeft wel eens gehoord van bijna-dood-ervaringen: het zien voorbij flitsen van je leven, het licht aan het einde van de tunnel, een gelukzalig gevoel van vrede etc. in een nochtans zeer ernstige medische situatie. Komen deze belevingen in het echt voor, of toch vooral in Hollywood? Wat kan de huidige stand van de hersenwetenschap ons leren over de oorzaken en inhoud van bijna-doodervaringen?
Dr. Wiels overloopt de huidige stand van zaken en ontkracht een aantal mythes.

Wietse Wiels (°1991) studeerde Geneeskunde met specialisatie Neurologie aan de VUB, waar hij in het UZ Brussel en het Centre for Neuroscience (C4N) arts en onderzoeker is. Vanuit een wetenschapsfilosofisch, klinisch, en sociaal engagement strijdt hij tegen de zogenaamd alternatieve geneeskunde (So-Called Alternative Medicine: SCAM) en andere vormen van schadelijke onzin. Ook heeft hij een bijzondere interesse voor medisch onverklaarde klachten en psychosomatiek, die samen met overmatig vertrouwen in de moderne geneeskunde en cognitieve bias belangrijke aspecten van deze problematiek uitmaken. Verder heeft hij ook een interesse in de logica van complotdenken en de drogredenen waarmee intelligente mensen zich in onmogelijke bochten wringen. Hij is bestuurslid van SKEPP, werkt mee aan het tijdschrift Wonder, en geeft geregeld
lezingen over neurologische en skeptische topics.

Op dinsdag 14 februari vanaf 14:30 u in VC Mozaïek, Overleiestraat 15a, 8500 Kortrijk.
Inschrijven via info@vcmozaiek.be. Inkom: 5,00 € inclusief koffie.
Organisatie: Mensen & Wetenschap, HV Kortrijk, vc Mozaïek.

***

Wo 15 02 23

Ygor Try-out

In Nul-Punt-Twee neemt Ygor zijn verantwoordelijkheid op en breekt een lans voor de sukkels van deze wereld.

Om 20 uur in de Sint-Corneliuskerk in Aalbeke

Tickets aan 12 euro via 

https://apps.ticketmatic.com/widgets/uik/addtickets?event=808604868120#!/addtickets

***

Do 16 02 23

Kurt Lesaffre en Combo

In OC De Vonke in Heule brengen Kurt & Combo een mix van classics met nadruk op swing & jazz, jongere popclassics en een vleugje Elvis Presley.

Dit Café Chantant is gratis

***

Vr 17 02 23

Siger

De broers Ward en Hartwin Dhoore brengen op octaaf mandoline en diatonische accordeon een muzikale ode aan het prachtige Rodeland.

Voor deze bibsessie geef je een vrije bijdrage.

***

Wo 01 03 23

The Bob who?

Drie goede vrienden, drie fans van het eerste uur, 18 parels van Dylansongs in een triopakje, met een strik errond…

Deze activiteit in het kader van Cultuur in de kerk vindt om 20 uur plaats in de Sint-Corneliuskerk in Aalbeke.

Tickets aan 12 euro via 

https://apps.ticketmatic.com/widgets/uik/addtickets?event=735761785174#!/addtickets

***

Wo 08 03 23

Astrid Sioen

In het OC Kooigem kan je om 14.30 uur  genieten van een ingetogen nummer van Toon Hermans tot een opzwepend lied van Raymond van het Groenewoud. Het wordt een passionele performance.

Voor deze Op De Koffie betaal je 10 euro. Reserveren kan via

https://www.schouwburgkortrijk.be/programma/1804/Astrid_Sioen/Troubadour 

***

Do 09 03 23

Arne Demets

Chili Con Arne is een recept van Arne Demets waarin hij verschillende invloeden mengt tot eigenzinnige composities. Een wervelwind aan klanken, scheurende gitaarsalvo’s en meeslepende soundscapes. 

Dit Café Chantant in OC De Vonke in Heule is gratis.

***

Do 09 03 23

Kleinkunsteiland Best Of

Barbara Dex, Lucas Van den Eynde, Wigbert en Maggie MacNeal duiken in de Nederlandstalige muziekgeschiedenis. Ze vertolken solo, samen of in duet kleinkunst van vroeger en nu. 

Voor deze muziekavond in het OC De Wervel in Bellegem om 20.15 uur betaal je 22 euro. Tickets via

https://www.schouwburgkortrijk.be/programma/1808/Lucas_Van_den_Eynde_Barbara_Dex_Wigbert_Maggie_MacNeal/Kleinkunsteiland_Best_of_tussen_Antwerpen_en_Rotterdam

***

Do 09 03 23

Het eenzame Westen

Sukr is een bitterzoete trip over de zoektocht naar beter, vrijer en altijd maar meer.

Voor deze avond in het OC De Troubadour in Bissegem betaal je 20 euro.

Tickets via https://www.schouwburgkortrijk.be/mijntheater/reserveer

***

Za 11 03 23 Start cursus Natuurverkenner

Wil je graag je kennis over de natuur uitbreiden in 2023?
Dan is de cursus Natuurverkenner iets voor jou.  Je wordt in 10 lessen ondergedompeld in de natuur in je buurt, we bezoeken ook natuurgebieden. Deze cursus wordt gegeven door enthousiaste, deskundige vrijwilligers met een hart voor natuur.

Wat mag je van deze cursus verwachten?
Een excursie rond het ontstaan van ons landschap, een plantenexcursie, een vroeg ochtendwandeling met ontbijt, een boswandeling, een kennismaking met onze zoogdieren, een excursie rond bodem en een les over relaties in de natuur; een introductie in de waterwereld, een zoektocht naar insecten, een avondactiviteit rond nachtvlinders, een paddenstoelentocht.  

Start op zaterdagochtend 11 maart 2023. De cursus eindigt in het najaar. Afspraak telkens op zaterdag van 9u-12u.
Startlocatie: NEC de Steenoven, Schaapsdreef 29, 8500 Kortrijk. Locaties voor de andere excursies worden tijdig meegedeeld.

PRIJS: 80 euro voor niet leden, leden betalen 70 euro.

Inschrijven doe je via mail naar natuurpuntkortrijk@telenet.be.
Je inschrijving is definitief na overschrijving van het correcte bedrag naar rek nr  ING bank : BE 13 3850 5224 1839 met vermelding cursus NV en naam van de cursist. (slechts 25 plaatsen!!) Info bij Trees Deprest: cats@pandora.be – 056/200510 – 0485/95

 

error: De inhoud is beschermd!