Search

Afwisselend concertprogramma

Op 10 oktober is er om 15 uur een CD-voorstelling door Vocaal Ensemble UTOPIA in de Onze-Lieve-Vrouwekerk. Dit podium wordt aan dit professioneel ensemble aangeboden door het Kortrijks Vocaal Ensemble, in samenwerking met de Orgelkring Kortrijk, Kerk in Kortrijk en stad Kortrijk.

UTOPIA brengt in het najaar een nieuwe CD uit met chansons, madrigalen en motetten van de uit Harelbeke afkomstige Andreas Pevernage die van 1563 tot 1577 kapelmeester was van de Onze-Lieve-Vrouwekerk.

“De vraag kwam van professioneel Ensemble UTOPIA om samen een concert te organiseren waarbij het Kortrijks Vocaal Ensemble een voorprogramma zou zingen, maar wegens té korte voorbereidingstijd omwille van corona konden we hier niet op ingaan”, aldus Lieve Wannyn van Kortrijks Vocaal Ensemble vzw. Het Kortrijks Vocaal Ensemble startte pas op in september. “Toch willen wij dit schitterend ensemble een podium bieden, ook omwille van de link met Kortrijk, waar Andreas Pevernage ooit kapelmeester was.

“Pevernages werk is ten onrechte minder gekend. Zijn muziek kan gerust de vergelijking aan met werk van meer bekende tijdgenoten zoals Lassus.”

Uit het nieuwe album selecteerde UTOPIA de mooiste werken om, samen met luitmuziek uit Pevernages tijd een afwisselend concertprogramma aan te bieden.

Het concert start op zondag 10 oktober om 15 uur. Om 14.15 uur geeft musicoloog Bruno Bouckaert een inleiding in de Gravenkapel. Hij deed immers een studie rond Pevernage en schreef ook de inleiding van het CD-boekje.

Tickets voor het concert kunnen aan 20 euro besteld worden via info@kortrijksvocaalensemble.be of via 0473 92 15 00.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.