Search

Aalbeke Feest al voor de vijfde keer

copyright foto Els Deleu

Dit weekend – van vrijdag 3 tot en met zondag 5 mei – vindt de vijfde editie van Aalbeke Feest plaats. Zowel qua kinderanimatie als qua muziek is er een goed gevuld programma. Het is nog altijd gelukt om de toegang gratis te houden.

De Moeskroensestraat is voor Aalbeke Feest ter hoogte van het centrum afgesloten voor alle verkeer, dit van zaterdagmorgen 4 tot zondagavond 5 mei.

Aalbeke Feest vindt dit jaar het weekend voor het Moederdagweekend plaats. “Volgend jaar is het weer ons gewone weekend, maar dit jaar valt het Moederdagweekend samen met het Hemelvaartweekend, en dat weekend is er Lux-festival in Rollegem. Daarom komen wij dit jaar een week eerder.”

“We zijn er in geslaagd om met ons team van 12 mensen een mooi aanbod voor jong en oud te voorzien en kregen al tal van complimenten op de samenstelling van onze affiche”, luidt het. “Dat is enkel mogelijk door een samenwerking van ons team, de stad, de sponsors en de vrijwilligers.”

Nieuwe mensen in het organiserend team zijn altijd welkom en kunnen zich aanmelden bij de organisatoren die herkenbaar zijn aan hun kledij van Aalbeke Feest.

“Het is onze bedoeling om Aalbeke Feest gratis te houden. We weten wel dat we hierdoor in de toekomst misschien wel wat gelimiteerd zullen zijn naar programmatie toe. Ook de opbouw kost immers geld.” Aalbeke Feest vindt plaats in het centrum van Aalbeke.

Het podium bevindt zich op de parking van de kerk. Er is een bar en er staan ook foodtrucks met onder meer frietjes, oliebollen, bij mooi weer een ijskar, champagne en een cocktailbar. De Landelijke Gilde verkoopt braadworsten, hamburgers en pasta.

Muziek

Op vrijdag 3 mei start de avond om 19 uur met Lemon Squeeze, live muziek met de Aalbeekse Griet Samain met enkele muzikanten. De sponsors worden van 19 tot 20 uur uitgenodigd om eentje te komen drinken.

Ook DJ Deemz die om 20 uur komt is een Aalbekenaar, nl. Jelle Vanmeenen. DJ T-Pulse die anderhalf uur later aan de draaitafel staat is Bellegemnaar Arne Debels. Pat Krimson is de headliner van de avond. Die staat om 23.30 uur geprogrammeerd. Er wordt afgesloten met DJ Michiel Cnudde die al naam en faam maakte op verschillende festivals.

“Zowel op vrijdag als op zaterdag zal het om 2 uur stil zijn. Op zondag sluit de muziek af om 22 uur en we zijn dan nog een uur open.

DJ Bobette is de huis-DJ van Dudu in Heule en zij draait doorlopend op zaterdag. Zij sluit ook de avond af na Bonnes Muziekcarrousel XXL die om 23 uur komt. “Dat is de zanger van de Turbo Alive Band, het is een DJ-set met ernaast vier koperblazers. Ze stonden ook al op Dranouter.”

Mama’s Jasje is de headliner van de zaterdagavond en komt om 20.30 uur.

“Op zondag 5 mei draait DJ De Man van Atlantis plaatjes bij het aperitief. Muzamies die om 18 uur komt, bestaat uit 29 mensen die live zingen, onder meer ook Ann Vercaempst uit Aalbeke. Ze brengen popmuziek en moderne deuntjes.”

Green Onions staan om 20 uur al voor de derde keer op het podium van Aalbeke Feest. “Ze verzekeren altijd ambiance!”

Kinderen

Ook voor de kinderen is er muziek met op zaterdag 4 mei om 18 uur ‘Alle Kleuren’, een K3-tributeband en op zondagnamiddag een kinderdisco.

“We willen dit jaar een vernieuwend programma aanbieden, zowel voor de allerkleinsten als voor jonge tieners.”

Er komt in het weekend een groot springkasteel van 35 meter lang en er staat een kleine kermis aan het oud gemeentehuis.

In een tot kleine binnenspeeltuin omgetoverde bus zal het ook leuk spelen zijn.

Er staan ook gekke fietsen op Aalbekeplaats, gekend als het ‘Horecaplein’.

Van 14 tot 17 uur is er op zaterdag en zondag schmink en zijn er glittertattoos.

Op zaterdag komt goochelaar Tom, één van de Kortrijkse stadsartiesten de kinderen animeren.

De inwendige mens

Op zondag 5 mei is er vanaf 11.30 uur een barbecue voor iedereen die hiervoor inschrijft. Inschrijven kan in De Labberleute tot de dag voordien. Je kan Dieter D’Alwein van De Labberleute ook opbellen op 0475 600 845. Volwassenen betalen 24 euro en kinderen betalen 12 euro. Een veggie maaltijd is mogelijk aan dezelfde prijzen.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.