Search

957 poppentheaters en 7.630 handpoppen voor kinderen in kwetsbare situaties

Food Act 13 kreeg op vrijdag 26 november een speciale lading binnen. De firma Nobscot uit Oostrozebeke schonk 957 poppentheaters en 7.630 handpoppen aan W13.

Die handpopjes zullen in Zuid-West-Vlaanderen verdeeld worden onder gezinnen in een kwetsbare situatie.

Nobscot is een bedrijf dat enerzijds distributeur is in kookgerei (Beka, Kitchen Fun) en anderzijds op maat gemaakte getrouwheidsprogramma’s ontwikkelt. Bij dergelijke programma’s verzamelen klanten van een winkel(keten) zegels, die ze dan kunnen inruilen voor een geschenk.

Voorraad na getrouwheidsacties

“We verkopen onze getrouwheidsacties vaak op nationaal niveau en dat brengt een gigantische voorraad met zich mee”, aldus Michel Delmulle, General Manager van Nobscot. “Het is echter niet altijd even evident om in te schatten hoeveel stuks we nodig zullen hebben en dan worden we wel eens geconfronteerd met een overstock.”

Nobscot had een overstock van een collectie gericht op kinderen, genaamd Bambini. Die bestaat uit zes verschillende pluchen handpoppen (aap, beer, giraf, luipaard, olifant, tijger) en een poppentheater waarmee kinderen hun fantasie de vrije loop kunnen laten. Het gaat om in totaal 7.630 handpoppen, plus nog eens 957 poppentheaters, met een marktwaarde van in totaal 143.139,13 euro.

De transportfirma M-expres uit Ingelmunster bracht vrijdagnamiddag gratis de handpoppen en poppentheaters naar Kuurne.

Toch een cadeautje

“Veel kinderen krijgen vandaag niet de kansen waar ze recht op hebben. Een kind moet de kans krijgen om kind te zijn en dus te spelen. Niet voor elk gezin is dat vanzelfsprekend. De kindertijd is nochtans erg bepalend voor hun verdere leven. De feestdagen staan bovendien voor de deur. We willen er niet aan denken hoeveel kinderen er zijn waar de Sint niet kan langs gaan of waar er geen cadeautjes onder de kerstboom liggen of er überhaupt zelfs geen kerstboom staat… Daarom hebben we onze connectie bij de Lions Club Zwevegem aangesproken en zijn we blij om kansarme kinderen uit de regio te kunnen helpen. We zijn er ons bewust van dat dit slechts een kleine pleister op de wonde is, maar we hopen hier toch een aantal kinderen blij mee te maken.”

Food Act 13 zal die naar de verschillende sociale diensten van de Zuid-WestVlaamse gemeenten brengen, die op hun beurt de handpoppen zullen uitdelen.

Philippe De Coene, voorzitter van W13 is opgetogen: “Geen betere periode dan de eindejaarsperiode om zo een mooie schenking naar de kinderen te brengen. We verdelen deze handpoppen netjes onder de 14 gemeenten van onze organisatie en het CAW ZuidWest-Vlaanderen. Zo een geschenk is altijd welkom en al zeker voor kinderen die geen of weinig cadeautjes krijgen. Hierbij willen we met W13 uitdrukkelijk de firma Nobscot danken: nogmaals een bewijs dat er in onze regio een grote sociale reflex is.”

Food Act 13

Food Act 13, het regionale distributieplatform van W13 dat gewoonlijk voedseloverschotten ophaalt bereikte deze maand de kaap van 1 miljoen kilogram opgehaalde verse voeding. Deze wordt gesorteerd en onder tientallen sociale en welzijnsorganisaties verdeeld. Ook die voeding wordt aan mensen in een kwetsbare situatie verdeeld. Zo redde Food Act 13 al voeding voor een winkelwaarde van 6.560.000 euro.

W13

W13 is een vereniging van de 14 OCMW’s in Zuid-West-Vlaanderen en het CAW Zuid-West-Vlaanderen. W13 werd in 2015 opgericht met als doel om een gezamenlijk sociaal welzijns- en zorgbeleid voor de regio te voeren.

De 14 OCMW’s zijn de OCMW’s van de gemeentes Anzegem, Avelgem, Deerlijk, Harelbeke, Kortrijk, Kuurne, Lendelede, Menen, Spiere-Helkijn, Waregem, Wervik, Wevelgem, Wielsbeke, en Zwevegem.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.