Search

80 jaar feest in de Meikapelstraat

copyright foto Els Deleu

De bestuursleden van de Meikapelkermis in Lendelede staken dit jaar een tandje bij. De feesten bestaan dit jaar immers 80 jaar. Op vrijdag 3 en zaterdag 4 mei zijn er dan ook enkele extraatjes.

“We starten weer met ons Meikapelcafé dat op vrijdag 3 mei al om 17 uur geopend is in onze feesttent op de festivalweide in de Meikapelstraat 24 in Lendelede en om 19 uur een rondgang door ons bestuur en het muziek in de Meikapel- en de Rozebeeksestraat. De buurtbewoners kunnen aansluiten. We geven die avond een gratis vat.”

Voor de 80ste feesten nodigden de bestuursleden de MG Brothers uit. Zij brengen heel wat ambiance tijdens een gratis optreden. “De optredens zijn trouwens allemaal gratis.”

Na het optreden wordt er verder gefeest met DJ Herman Hëuning uit Dentergem.

Zaterdag

Op zaterdag 4 mei start de dag met een vinkenzetting door de Koninklijke Maatschappij Verenigde Liefhebbers Lendelede. “Elk jaar zijn hier een dertigtal deelnemers”, luidt het . Er is ook een tombola.

Van 14 tot 17 uur is er een kindernamiddag. “Ter gelegenheid van onze 80ste verjaardag komt Clown Dippy en Doppy uit Evergem.” Er is ook een schminkstand, een kinderfuif, een springkasteel, een visspel, zeebellen blazen… kortom, voor elk wat wils. De kinderen krijgen voor de deelnameprijs van 5 euro ook een drankje en chips en bij het visspel zit nog een cadeautje.

Dat springkasteel staat trouwens al van vrijdag op de feestweide.

Tijdens de kindernamiddag blijft het Meikapelcafé open. “Zo kunnen de ouders gezellig keuvelen en iets drinken.”

Tot en met dinsdag 30 april kan je nog inschrijven om op zaterdag 4 mei aan te schuiven voor de barbecue. Hiervoor betalen volwassenen 24 euro en kinderen tot en met 12 jaar 15 euro.

Kaarten zijn te verkrijgen bij de bestuursleden of via yorickdepaepe@hotmail.com

Na de barbecue is er een optreden van charmezanger Jenss, een lokaal talent uit de regio Kortrijk.

Er wordt afgesloten met een afterparty met DJ Marko.

80 jaar

De Meikapelkermis begon 80 jaar geleden – in 1944 –  als een bevrijdingsfeest na het oorlogsgeweld.

Er zullen tijdens de feesten foto’s van de voorbije jaren getoond worden.

Het bestuur van de Meikapelkermis bestaat nu uit buurtbewoners Pascal De Braeve, die er al meer dan 40 jaar bij zit en al sinds zijn kindertijd op de wijk woont, Melanie Ciers, Liese Decroubele, Sia Demets, Yorick Depaepe en Ellen Viaene.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.