Search

17 medewerkers van de Sint op stap

copyright foto Els Deleu

De Sinterklaasvrienden uit Marke en omstreken zijn alle voorbereidingen aan het treffen om op stap te gaan met Sint en Piet.

Deze organisatie vindt zijn oorsprong in de Milac. Marnix Marnix Decramer en Martin Dusselier organiseerden Sinterklaasbezoeken ten voordele van de soldaten. “Met het geld konden we hen de krant opzenden en zorgen voor een kerst- en nieuwjaarsgeschenk”, vertelt Marnix. Martin vult aan dat ze dat deden tot de legerdienst afgeschaft werd. “We wilden verder doen en zochten een goed doel dat met kinderen te maken had. We vonden dit bij Koester van het Kinderkankerfonds o.l.v. Professor Yves Benoit. We halen elk jaar zo’n 4.000 euro op voor dat goede doel.”

17 medewerkers

17 vrijwilligers uit Marke, Lauwe, Aalbeke, Wevelgem en Ooigem trekken de volgende weken op stap om de Sint te helpen. De agenda werd opgemaakt. “Hier en daar kunnen we nog een bezoek bijnemen en in de planning inpassen”, luidt het. Tijdens de weekends is het het drukst en trekken telkens drie ploegen op stap.

Er zijn niet enkel huisbezoeken, maar ook bij verenigingen en scholen gaan de Sinterklaasvrienden langs. “Sommige mensen waar we vroeger langsgingen blijven ons genegen en storten zelfs nog verder zonder Sinterklaasbezoek.”

In 2020 en 2021 kon er wegens corona niet rondgegaan worden. “We kregen wel giften zodat we Koester verder konden steunen.”

De Sinterklaasvrienden bedanken Snoepcenter Lingier uit Oostende en Fruithandel Callens voor de milde sponsoring.

Wie nog een bezoek van de Sint en zijn Pieten wenst, kan nog snel contact opnemen via 056 25 90 25.

error: De inhoud is beschermd! U kan foto\'s en teksten bestellen. Foto's downloaden of afdrukken is strafbaar.