17-jarige Laurens doet bloemsierkunst op bestelling

Copyright foto Els Deleu

Laurens Desmedt uit Stasegem wordt volgende week nog maar 17 jaar, maar maakt en verkoopt onder het bedrijf van zijn papa die tuinman is al bloemstukken onder de noemer ‘Creatief Desmedt’. Laurens volgt het vijfde jaar Groendecoratie-Bloemsierkunst aan het PTI in Kortrijk.

“Op het einde van de grote vakantie in 2018 is mijn broer verongelukt. Ik zou in september net starten met een opleiding aan het PTI”, begint Laurens. “Samen met de school mocht ik een bloemstuk maken om op het graf te zetten”, gaat hij verder.

“Ik trok naar het PTI met de bedoeling om tuinman te worden zoals mijn papa, maar mijn kennismaking met de bloemsierkunst bij het overlijden van mijn broer is me altijd bijgebleven. Ik zag leerlingen met bloemstukken en wou dat ook wel doen. Dit alles deed me beslissen om die richting in te slaan.” Laurens zit in het vijfde jaar en zal nog een zesde en een specialisatiejaar volgen.

Ik had ondertussen ook al andere stukken gemaakt voor op het kerkhof en mijn familie en vrienden vroegen ook om stukken te maken. Deze vielen in de smaak. Er werden foto’s op Facebook gezet zodat vrienden en kennissen deze ook konden zien, en er kwam meer vraag. Enkele bloemisten hielpen me ook op weg. Het is dus uitgedraaid tot ‘Creatief Desmedt’, met een eigen pagina en een eigen logo.

Creatief

Creativiteit zat er altijd al in bij Laurens. Vroeger volgde hij ook al tekenacademie bij AHA in Harelbeke en ook toen hij nog in de Stedelijke Basisschool Zuid in Stasegem zat, knutselde hij graag. “Ik ben nog liever creatief met bloemen dan met knutselmateriaal en heb nu echt mijn draai gevonden! Ik kan er ook mensen blij mee maken en dat is leuk om te zien.”

Vroeger heeft Laurens nog kajakken en handbal gedaan. “Nu focus ik me op bloemsierkunst. Dat wil ik later uitbreiden en er mijn beroep van maken!”

Bloemstukken

Bij Creatief Desmedt kan je enkel op bestelling kopen. Laurens werkt met droog- of snijbloemen, maakt zerkstukken, begrafenisstukken, binnendecoratie, boeketten en verkoopt kaarsen en kamerplanten. Je kan creaties vinden via https://www.facebook.com/Creatief-Desmedt-Hobby-bloemsierkunst-104951602117131

De bestelde stukken kunnen besteld worden via Facebook of via creatiefdesmedtbloemsierkunst@gmail.com  

Er kan afgehaald worden in de Keizersstraat 65 in Harelbeke/Stasegem of er kan aan huis geleverd worden.

“Verser kan niet”

Voor de bestellingen haalt Laurens de bloemen vers uit de groothandel. “Ik maak alles zelf en ben heel precies in mijn werken. Als het druk is – vb met Allerheiligen of Moederdag – helpt papa wel om het groen te steken. De bloemen doe ik altijd.”

Laurens organiseert ook workshops in thema. Ook deze kan je volgen op Facebook. In de eerstvolgende workshop van zaterdag 25 maart wordt er een paasstuk gemaakt.  Meer hierover vind je op https://www.facebook.com/events/739684044395831

“In mei doen we hier in de Keizersstraat een moederdagshop samen met Second Life Creations uit Kortrijk, waar handgemaakte beren verkocht worden. Iedereen is welkom en het is vrij toegankelijk. De snijbloemen die je wenst aan te kopen zijn wel enkel op bestelling.

Er staan ook gevulde vaasjes, maar ik verkoop die ook het liefst op bestelling. Daarnaast vind je eveneens droogbloemen.

Deze pop-up voor moederdag vindt plaats in het weekend van 13 en 14 mei, telkens van 9 tot 17 uur.

https://www.facebook.com/events/1098760020820717

error: De inhoud is beschermd!